Consorci per a la Normalització Lingüística

Gimcanes lingüístiques als comerços, una bona pràctica per fomentar l’ús social de la llengua catalana al sector comercial - Notícies del CPNL

Notícies del CPNL - Novembre de 2014

Gimcanes lingüístiques als comerços, una bona pràctica per fomentar l’ús social de la llengua catalana al sector comercial


Les gimcanes lingüístiques als comerços és un projecte dut a terme per diversos centres de Normalització Lingüística (CNL), i que pretenen fomentar que es practiqui el català com a activitat lúdica fora de l'aula i en contacte amb la quotidianitat.

Els principals destinataris de l'activitat són els alumnes dels nostres cursos de català i els aprenents del programa Voluntariat per la llengua (VxL). Aquesta pràctica permet conèixer llocs emblemàtics de les localitats i barris on es duen a terme i també ajuda a dinamitzar el teixit comercial, alhora que impulsa la xarxa d'establiments col·laboradors del programa VxL.

Un dels aspectes més positius que aconseguim amb aquestes gimcanes és que són una bona pràctica per sensibilitzar lingüísticament els comerciants i que podem actuar en el canvi d'usos lingüístics relacionals en l'àmbit del comerç, amb la finalitat que el català sigui la llengua d'ús habitual que afavoreixi la cohesió social.

Aquestes activitats tenen molt bona acollida tant per part dels comerciants com dels participants, i per això molts CNL l'han posada en pràctica. Aquí en teniu alguns exemples:

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística