Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL celebra els seus 25 anys presentant una infografia i una pàgina específica - Notícies del CPNL

Activitats properes del CPNL

El CPNL celebra els seus 25 anys presentant una infografia i una pàgina específica


L'any 1989 es va constituir el Consorci per la Normalització Lingüística com a resultat de la voluntat de la Generalitat de Catalunya i de nombrosos ens locals de fer créixer el coneixement i l'ús de la llengua catalana en tot el territori de Catalunya. Per celebrar que fa 25 anys, hem obert un nou espai web, construït amb la participació de totes les persones i els organismes que fan avançar el Consorci cada dia.

Així mateix, hem elaborat una infografia que inclou les xifres principals de l'activitat duta a terme pel CPNL durant aquests 25 anys.

El web té l'estructura següent:

  • La Presentació remarca de manera atractiva les dades més rellevants dels 25 anys de trajectòria i una àmplia selecció dels actes que organitzem per commemorar l'aniversari.
  • La Cronologia situa el Consorci en el context temporal, social i històric amb una doble columna amb fets rellevants del Consorci i fets ocorreguts al mateix moment al nostre país i al món.
  • Els Materials editats mostren tot tipus de textos i imatges produïts i publicats al llarg de 25 anys.
  • Els Records recullen els fets més personals viscuts per totes les persones que treballen i han treballat al Consorci durant aquest quart de segle, que ens han fet especialment feliços i sentir-nos satisfets de la feina feta, dels resultats obtinguts i de les relacions que hem entrellaçat. L'emoció i les anècdotes són una part entranyable de la vida professional.
  • Els Amics del CPNL és un espai que dediquem a mostrar breus testimonis del vincle que hi han establert responsables polítics i responsables d'empreses culturals i d'entitats i associacions de tot el territori durant aquests anys.

Celebrem els 25 anys convençuts que el Consorci ha contribuït enormement a fer augmentar el coneixement de la llengua catalana de la població adulta i la seva presència en totes les esferes de comunicació, amb la voluntat de continuar sent un instrument clau en la política lingüística de Catalunya.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística