Consorci per a la Normalització Lingüística

'Connecta't al català', campanya del CPNL que inclou cursos orientats a l'entorn laboral i, alhora, a l'ús quotidià de les persones - Notícies del CPNL

Activitats properes del CPNL

'Connecta't al català', campanya del CPNL que inclou cursos orientats a l'entorn laboral i, alhora, a l'ús quotidià de les persones

Connecta't al català
Connecta't al català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) comença el nou curs amb un repte ambiciós: fomentar l'aprenentatge del català a l'entorn laboral. Per aconseguir-ho, el Consorci ha activat la campanya 'Connecta't al català', que inclou cursos orientats a l'entorn laboral i, alhora, a l'ús quotidià de les persones. Es pretén així enriquir la llengua en l'àmbit de feina i contribuir a que els treballadors facin servir el català, tant oral com escrit, en les situacions habituals del seu àmbit professional. Els cursos s'orienten a diferents sectors d'activitat: els comerços, la restauració, el sanitari, o l'atenció al públic, entre d'altres.

Amb aquesta finalitat, el CPNL ha desenvolupat cursos a mida per a sectors empresarials específics, com: Atenció al públic per al comerç, Català bàsic per a empresaris, Comunicacions administratives, Català a taula. Curs per a la restauració, Escriptura eficaç, Tècniques i pràctiques o Català per a professionals sanitaris.

El nou nivell C2 de català s'orienta a l'excel·lència comunicativa

El CPNL ha adequat els seus cursos de nivell superior, que han passat d'anomenar-se nivell D a nivell C2, d'acord amb els criteris del Consell d'Europa. El nivell C2 té un caràcter comunicatiu i s'adreça a les persones que duen a terme tasques i activitats lingüístiques complexes en l'àmbit laboral o acadèmic.

Una oferta formativa flexible

El CPNL ofereix diferents modalitats d'aprenentatge del català amb l'objectiu que els alumnes puguin compatibilitzar la feina i els estudis. Així, a l'oferta ja existent de cursos presencials que agrupen els continguts de tots els nivells en cursos de 45, 90 i 120 hores, s'hi sumen els cursos semipresencials i en línia, a través del Parla.cat. El Consorci també organitza un gran nombre d'activitats culturals perquè els alumnes puguin posar en pràctica els seus aprenentatges, compartir experiències i ampliar els seus coneixements de cultura catalana.

D'altra banda, el CPNL compta, al seu web, amb un cercador que permet trobar els cursos en funció del nivell, la localitat o la comarca, i la modalitat d'aprenentatge (presencial, semipresencial o en línia).

Certificats oficials vàlids també a nivell europeu

Els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística es basen en els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya. Els certificats de nivell expedits pel CPNL són equivalents als certificats de la DGPL i tenen una correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR).

El paper social del CPNL

El CPNL, en el seu 25è aniversari, consolida, així, la seva aposta per ser un referent social en la societat catalana. No només ho avalen els més de 62.000 cursos que ha organitzat fins ara, o els més d'un milió i mig d'alumnes que s'hi han matriculat, sinó que ha estat i és un instrument d'acollida de les persones nouvingudes, que no només han trobat al CPNL un lloc on aprendre el català, sinó també un espai d'entrada a la societat catalana, a través de la llengua i la cultura, que ha permès connectar aquestes persones amb les que ja vivien aquí, i donar valor, així, a les llengües i cultures del món a partir de la realitat d'aquí i ara, la Catalunya de 2014.

Enllaços relacionats

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística