Consorci per a la Normalització Lingüística

300 fets de llengua - Notícies del CPNL

Activitats properes

300 fets de llengua

300 fets de llengua
300 fets de llengua

El projecte 300 fets de llengua s'emmarca dins de la commemoració del Tricentenari amb la finalitat de difondre els fets més rellevants de la nostra història i motivar l'aprenentatge de la llengua catalana d'una manera lúdica. També pretén sensibilitzar sobre els fets positius i negatius que ha superat el català fins arribar a la situació actual: una llengua moderna i de prestigi

L'actuació que ha posat en marxa la Direcció General de Política Lingüística a través del Consorci tracta d'un joc i un concurs per als alumnes dels cursos del CPNL i els participants del programa Voluntariat per la llengua.

La primera fase del concurs s'ha dut a terme durant el mes de maig. Els alumnes, per parelles, han hagut de superar diversos reptes lingüístics (anagrames, encreuats, definicions, enigmes...) Les dues parelles de cada Centre de Normalització Lingüística que hagin encertat més reptes passaran a la final del concurs.

L'acte final d'aquest concurs i el lliurament de premis tindrà lloc el 13 de juny, a les 5 de la tarda, a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona amb la participació de les 44 parelles seleccionades, 2 parelles de cada centre.  El concurs serà conduït per Marius Serra, escriptor, periodista, traductor, enigmista i presentador; Oriol Comas, filòleg, expert i col·leccionista i creador de jocs de taula, entre d'altres és autor de l'adaptació al català de l'Scrabble i Pau Vidal.

 

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística