Consorci per a la Normalització Lingüística

Cuinem, parlem, mengem: un taller de cuina amb receptes d'arreu del món elaborades per parelles lingüístiques - Notícies del CPNL

Activitats properes

Cuinem, parlem, mengem: un taller de cuina amb receptes d'arreu del món elaborades per parelles lingüístiques

Les activitats complementàries a les trobades setmanals de les parelles lingüístiques ofereixen als participants la possibilitat de conèixer altres persones del col·lectiu i de practicar el català en entorns en què el vocabulari emprat pot ser ben diferent de l'habitual.

Aquest és el cas de les activitats relacionades amb la gastronomia, un tipus de proposta que sempre té molt bona acollida entre voluntaris i aprenents.

El Centre de Normalització Lingüística del Maresme, a través de l'Oficina de Català de Teià i amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura d'aquesta població, organitza des del mes d'abril el taller de cuina i llengua Cuinem, parlem, mengem a la Casa Municipal de Cultura (CMC) de la Unió de Teià i adreçat a les parelles lingüístiques i l'alumnat dels cursos de català de Teià, el Masnou i Alella.

 

Per a la primera sessió, el taller va comptar amb la col·laboració de la Marie i la Glòria, parella lingüística de Teià, que van fer un pastís britànic: un apple pie (pastís de poma), que van acompanyar amb una tassa de te.

A la segona sessió (el 23 de maig), la parella lingüística formada per la Wudday Camera i la Montse Riera van fer un arròs africà (una recepta de Gàmbia), acompanyat per una infusió d'hibisc i, el 19 de setembre, és previst que es faci la tercera sessió d'aquest cicle.

Les persones que participen en el taller poden seguir tot el procés d'elaboració del plat amb les explicacions de les persones aprenentes que el presenten i poden també llegir la recepta que se'ls dóna. A més de col·laborar en l'elaboració, tots els assistents són convidats a fer preguntes tant del procediment com dels aspectes lingüístics que se'n deriven.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística