Consorci per a la Normalització Lingüística

Anem a casa? El darrer número de la col·lecció Parlem tu i jo s’afegeix als materials de suport a les converses de les parelles lingüístiques del VxL - Notícies del CPNL

Activitats properes

Anem a casa? El darrer número de la col·lecció Parlem tu i jo s’afegeix als materials de suport a les converses de les parelles lingüístiques del VxL

Anem a casa?
Anem a casa?

La col·lecció Parlem tu i jo, que edita la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, té per objectiu facilitar el diàleg i proporcionar nous temes de conversa als voluntaris i aprenents que es troben com a parella lingüística per parlar en català una hora a la setmana.

Anem a casa? és el quart número de la col·lecció, i introdueix el tema de l'habitatge al dels viatges, el temps lliure i el menjar i el beure, en què s'emmarcaven els anteriors.

La publicació, que segueix l'estructura habitual, incorpora el text Les cases perdudes, de Rafael Vallbona, el còmic ambientat a Budapest, La recerca de Mercè Godas (Maru), un seguit de propostes per llegir, mirar, escoltar i conversar sobre diferents aspectes relacionats amb les cases on vivim (com ara les dimensions, la localització, els veïns, els anuncis sobre pisos, la decoració o el fengshui), un recull de fragments de llibres que ens parlen de les persones (o éssers...) amb qui compartim els espais quotidians, els objectes que ens acompanyen, el llenguatge de les façanes o les cases somiades. Per acabar, els lectors trobaran un vocabulari i una selecció d'expressions que els poden ajudar en la comprensió dels textos.

La col·lecció Parlem tu i jo ha tingut fins ara la col·laboració de Josep Maria Espinàs, Joaquim Carbó i Ramon Solsona, per a l'elaboració dels textos centrals, i la de Giovanni Castro, Montse Batalla i David Parcerisa, per als còmics.

Tots els exemplars, que reben les parelles lingüístiques en començar les trobades, es poden consultar en línia a l'apartat Materials (http://www.vxl.cat/materials) del portal de Voluntariat per la llengua www.vxl.cat.   

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística