Consorci per a la Normalització Lingüística

III Jornades aprendre llengües al segle XXI - Notícies del CPNL

Activitats properes

III Jornades aprendre llengües al segle XXI

Els dies 19 i 20 de juny el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) organitza les III Jornades aprendre llengües al segle XXI, que aquest any es faran al Centre de Cultura Contemporània (CCCB) de Barcelona, i seran inaugurades per la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa.

Les III Jornades aprendre llengües al segle XXI pretenen ser un punt de trobada per als tècnics de normalització lingüística que fan ensenyament al CPNL. L'objectiu de les jornades és poder reflexionar sobre temes d'interès i propis de la tasca de professor de català, a més de compartir bones pràctiques dutes a terme a les aules dels centres.

Els dos grans blocs temàtics d'aquestes III Jornades són les TIC en contextos d'aprenentatge, d'una banda, i les emocions com a reguladores de l'aprenentatge, de l'altra. Dels dos blocs s'obtindrà la mirada de persones expertes procedents d'altres àmbits, com ara l'ensenyament obligatori, la universitat, etc., amb l'objectiu de conèixer com aborden aquests temes en altres contextos similars als del Consorci.  En el bloc de les TIC s'exposaran experiències i projectes per ensenyar i aprendre  llengua dins i fora de l'aula, projectes col·laboratius, pràctiques comunicatives des d'una mirada competencial, etc. En el bloc de les emocions, que parteix del fet que sense emoció no hi ha motivació i que la motivació per fidelitzar els alumnes és un objectiu clau per al Consorci, es coneixeran els mecanismes i les estratègies que cal tenir en compte a l'aula per crear emocions positives que augmentin l'afectivitat i la motivació per aprendre i usar la llengua.

Cadascun d'aquests blocs temàtics anirà introduït per una ponència dialogada: De les TIC a les TAC per fer pràctiques de Llengua i Literatura, a càrrec d'Antoni de la Torre i d'Alícia Martí, el primer dia, i El llenguatge de les emocions i les emocions i la llengua, a càrrec d'Anna Forés i Teresa Terrades, el segon dia.

També cal destacar, com a novetat, els tallers que tractaran i reflexionaran sobre temes d'actualitat i que seran conduïts per representants dels diversos CNL d'arreu de Catalunya, com per exemple com abordar les TIC, com treballar la gramàtica, com manejar el plurilingüisme i la intercomprensió de llengües a les aules multilingües, el portafoli com a recurs i la lectura per a l'aprenentatge.

A més, durant els dos dies s'aprofitarà per fer un tast d'algunes experiències, com la dels Contes del món (a càrrec del CNL del Vallès Oriental) i es compartiran dues bones pràctiques que ha aplicat el CNL de Barcelona: Apropem el Tricentenari i Mira i parla (una adaptació de mirar l'art).

Finalment, les jornades es clouran celebrant l'Any Vinyoli amb una breu lectura de poemes a càrrec del grup La Rabera Eclèctica.

Més informació: Wiki de les Jornades

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística