Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL celebra el 25è aniversari amb un seguit d’actes arreu de Catalunya - Notícies del CPNL

Activitats properes

El CPNL celebra el 25è aniversari amb un seguit d’actes arreu de Catalunya

25 anys del CPNL
25 anys del CPNL

Amb motiu de la celebració dels 25 anys de la creació del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), els vint-i-dos centres de normalització lingüística (CNL) que l'integren han previst al llarg d'aquest any diversos actes de commemoració al seu territori. Els primers que han fet la celebració del vint-i-cinquè aniversari han estat el CNL del Vallès Oriental, el CNL Montserrat, el CNL Ca n'Ametller i el CNL El Prat de Llobregat.

Aquest mes de juny, coincidint amb la cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la llengua, diversos centres han organitzat al seu territori actes de commemoració dels vint-i-cinc anys. En total, aquest mes s'han programats nou actes, impulsats pels CNL Ca n'Ametller (10/06), El Prat de Llobregat (12/06), Terrassa i Rubí (14/06), L'Heura (17/06), Vallès Occidental 3 (19/06), Tarragona (20/06), Maresme (26/06), Terres de l'Ebre (26/06) i l'Àrea de Reus (26/06).

Tot i que el marc comú d'aquests actes és la celebració del vint-i-cinquè aniversari, cada CNL ha ideat per a l'ocasió un acte territorial personalitzat. Així, s'han previst intervencions d'alumnes i participants del programa Voluntariat per la llengua, que serviran per cloure els cursos de català i del VxL, actuacions de grups de música, lliuraments de premis, lectures de poemes i una conferència al voltant del Tricentenari, amb motiu de la presentació de l'exposició "1714: El català ahir, avui i demà", a Molins de Rei, entre d'altres.

A més, el CNL El Prat de Llobregat ha presentat el vídeo "Mira què t'he portat", un projecte de treball conjunt de diverses entitats del Prat de Llobregat que té dos objectius: propiciar l'aprenentatge del català i promoure'n l'ús social entre les persones que han decidit quedar-se a viure en aquesta ciutat, per una banda, i promoure entre la ciutadania una percepció positiva de la diversitat cultural i de la convivència entre persones de diferents orígens, per l'altra.

Un altre projecte que serà presentat ara al juny dins el marc dels 25 anys serà l'estrena de l'espectacle del projecte Desdezero, un treball col·laboratiu que impulsen la Regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i el CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, que crea i desenvolupa un muntatge teatral totalment nou a partir de l'experiència d'aprendre català i comunicar-se en aquesta llengua.

A partir del mes de setembre, i fins a acabar l'any, es reprendran els actes de celebració dels 25 anys amb els CNL Roses, Girona, Badalona i Sant Adrià, Cornellà de Llobregat, Sabadell, Eramprunyà, Alt Penedès i el Garraf, Lleida, Osona, l'Hospitalet i Barcelona.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística