Consorci per a la Normalització Lingüística

Participació del CPNL al IV Simposi Internacional sobre l’Ensenyament del Català a la Universitat de Vic-UCC - Notícies del CPNL

Activitats properes del CPNL

Participació del CPNL al IV Simposi Internacional sobre l’Ensenyament del Català a la Universitat de Vic-UCC


Més de 300 persones van participar al IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català, un espai de reflexió i debat per conèixer la situació actual de l'ensenyament del català en els diferents nivells educatius i als diferents territoris de parla catalana.

S'hi van presentar més de 130 comunicacions, 10 de les quals van ser a càrrec de tècnics del CPNL. En el marc de l'eix Llengua, cultura societat i polítiques educatives van haver-hi quatre intervencions. Carles de Rosselló i Alexandra Sans (CNL L'Heura) van presentar la comunicació La promoció de l'ús del català a través del comerç, una experiència amb els establiments col·laboradors de Santa Coloma de Gramenet; Silvana Casal, Maria Fradera i Oriol Torras (CNL de Cornellà de Llobregat), Grups de Facebook com a espai virtual dels cursos de català per adults; Sílvia Aregall (CNL de Barcelona), En parlem dimecres. Un model d'inclusió social, lingüística i d'aprenentatge, i Judit Riart (CNL de Barcelona) va presentar la darrera comunicació d'aquest eix, XatCat, un projecte de socialització del català.

En el marc del segon eix, Didàctica de la llengua, Anna Vidal i Eugènia Baqueró (CNL de l'Alt Penedès i el Garraf) van presentar Una adaptació de "Llegim en parella" a les aules del CPNL, Com millorar la lectura en veu alta i la comprensió lectora.

Quant a l'eix 3, Adquisició i aprenentatge de llengües, Albert Fabà (CPNL) i Joan Solé (DGPL) van presentar un estudi que duia per títol L'impacte dels cursos de català per a adults a la societat catalana; Núria Pujol, Pilar Carulla, Mar Pascual i Elisabet Alenyà (CNL de Barcelona) van exposar la comunicació El diari de lectura de l'ensenyament de català per a adults, i Emma Navó (CNL de Barcelona) va presentar Club de lectura de llengua catalana: eina per a l'aprenentatge, la cultura i la cohesió. La darrera intervenció d'aquest tercer eix va ser la presentació dels materials Llegir per parlar, llegir per aprendre, a càrrec de Carme Bové (CPNL) i Elena Blaya (DGPL).

Pel que fa al darrer eix, Formació del professorat, Laura Corsà (CNL de Lleida) i M. Jesús Clua (CNL de Tarragona) van parlar sobre La motivació a l'aula de català: un projecte col·laboratiu per a una tasca docent motivadora.

A banda del programa acadèmic, dins el simposi es van poder visitar tres exposicions: 1714: El català ahir, avui i demà. Et prenc la parula (CNL de Barcelona), Tots els colors de la llengua (CNL d'Osona) i A l'abril, cada paraula val per mil (CNL d'Osona). També es van programar dos actes culturals, un dels quals la representació de Joc d'amor, espectacle teatral a càrrec dels alumnes del Centre de Normalització Lingüística d'Osona i participants del programa Voluntariat per la llengua.

En aquest enllaç trobareu un breu resum de totes les comunicacions presentades en aquest simposi.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística