Consorci per a la Normalització Lingüística

Programa Al vostre servei - Notícies del CPNL

Activitats properes del CPNL

Programa Al vostre servei


Es tracta d'un programa pensat per millorar la disponibilitat lingüística dels professionals que atenen el públic en els diferents supermercats del país. El Consorci per a la Normalització Lingüística el durà a terme en col·laboració amb la Confederació de Comerç de Catalunya i l'Associació Catalana de Supermercats i Distribuïdors (Cat-Dis).

En un context en què cada vegada més es fomenta la responsabilitat social corporativa, l'aposta de les empreses i comerços pel respecte als drets lingüístics i a les demandes dels ciutadans millorarà, sens dubte, la satisfacció dels clients.

L'actuació principal d'aquest programa són les sessions de sensibilització per fomentar l'ús del català entre les persones que fan atenció directa al públic dels supermercats.

És important que els establiments de venda directa al públic tinguin criteris d'ús de les llengües que facin efectius els drets lingüístics dels ciutadans a l'hora d'escollir la llengua de relació en els seus actes de compra.

Al vostre servei ha de ser una oportunitat per ampliar els coneixements i els recursos d'aquests professionals perquè estiguin, cada vegada més, en sintonia amb les expectatives dels clients i incrementar l'ús del català del personal que treballa de cara al públic dels supermercats. Per això s'ha dissenyat un projecte amb aquests objectius:

  • reforçar les actituds lingüístiques a favor de l'ús del català

  • adaptar-se a les disposicions lingüístiques del Codi de consum de Catalunya pel que fa a l'atenció a clients

Per tant, fer efectius els drets lingüístics dels usuaris d'aquests establiments i impulsar el programa Voluntariat per la llengua als supermercats.

Aquest projecte s'iniciarà, com a prova pilot, a la demarcació de Barcelona i s'adreça a les empreses de l'esmentada associació Cat-Dis.

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística