Consorci per a la Normalització Lingüística

Parla i fes camí. Mou-te en català! - Notícies del CPNL

Activitats properes

Parla i fes camí. Mou-te en català!

Mou-te en català
Mou-te en català

Amb aquest nom s’ha iniciat una nova activitat complementària per als participants al Voluntariat per la llengua (VxL) del Centre de Normalització Lingúistica (CNL) de Badalona i Sant Adrià de Besòs, amb l’objectiu de combinar la pràctica esportiva amb la conversa en català. Partint d’aquesta idea, "Parla i fes camí. Mou-te en català!" és una nova experiència per practicar la llengua en un entorn sa, obert i agradable i és també una activitat pensada com una caminada a l'abast de tothom.

Tant els participants del VxL com l’alumnat dels cursos de català poden gaudir un cop al mes (aquest mes de març, el dia 5) d’una excursió en un entorn pròxim i natural amb l’objectiu de cohesionar el grup i parlar en català en contextos diferents dels habituals. A la primera d’aquestes sortides hi van assistir una dotzena de persones. Va ser el 5 de febrer, en una caminada pels entorns de Sant Fost de Campsentelles. El grup va ser conduït per Jordi Silvestre (un dels voluntaris del VxL que, a més de formar parelles lingüístiques, condueix activitats culturals per a la resta del col·lectiu). Vegeu la notícia sobre l'activitat.

El Voluntariat per la llengua, a més de formar parelles lingüístiques entre la població en general, treballa en persos àmbits específics (com ara el de l’esport) i des de 2009 (en què es va iniciar la campanya Mou-te en català!) ha creat prop d’un centenar de parelles lingüístiques entre usuaris o socis de centres o entitats de caire esportiu (com ara l’Associació Excursionista Catalunya de Reus o el Palau Municipal d’Esports Juan Carlos Navarro, de Sant Feliu de Llobregat).

Les activitats lligades al Mou-te en català! al llarg d’aquests anys han estat des d’un taller de dansa africana al Club Natació Sabadell a una sessió d’aeròbic en bicicleta al Club Natació Granollers, per posar-ne alguns exemples. També hi hagut la possibilitat d’accedir a les piscines municipals de Sabadell amb un 25 % de descompte amb el carnet de VxL que tenen tots el participants i poder així fer les converses en un ambient agradable a l’estiu.

Mou-te en català! és un pla de foment de l’ús del català impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i la Secretaria General de l’Esport, amb la col·laboració de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística, que té com a objectius principals fer créixer la presència de la llengua catalana en les entitats i en els centres esportius i fomentar-ne el coneixement i l’ús entre els professionals i els esportistes.

Enllaços relacionats

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística