Consorci per a la Normalització Lingüística

Wiki sobre estratègies de motivació a l’aula - Notícies del CPNL

Activitats properes

Wiki sobre estratègies de motivació a l’aula

Portada del wiki
Portada del wiki

El CPNL hem elaborat un wiki amb l'objectiu d’aportar recursos per millorar les pràctiques docents i incrementar la motivació dels alumnes, sobretot de Bàsic 1, perquè vulguin continuar el seu aprenentatge. Hi trobareu recomanacions, enllaços, pistes i qüestionaris perquè pugueu reflexionar i millorar la vostra pràctica docent.

La motivació a l’aula de català és un projecte que neix de la necessitat de millorar les pràctiques a l’aula, per intensificar les ganes i la motivació dels alumnes per aprendre català. Les estadístiques ens indiquen que tenim un nombre considerable d’alumnes al primer grau del nivell bàsic o Bàsic 1 (l’A2 del MECR) que no continuen el seu aprenentatge i que no arriben, per tant, a assolir el nivell bàsic de la llengua. Amb la voluntat de trobar diverses estratègies per ampliar les possibilitats d’aprendre català d’aquests alumnes, volem aportar reflexions perquè des de l’aula i des de l’acció docent els alumnes tinguin més interès per seguir el seu aprenentatge.

Hem plantejat aquest material en forma de decàleg. Hem seleccionat deu actituds que creiem que s’han de promoure des de l’acció docent, les hem il·lustrades amb un conte i les hem ampliades amb el desenvolupament d’estratègies que implica cada actitud. L’objectiu d’aquest material és que serveixi per crear debat, per reflexionar, per intercanviar opinions i experiències entre els tècnics de cada equip dels centres de normalització. 

Enllaços relacionats

<< Tornar al butlletí
Llicència de Creative Commons Consorci per a la Normalització Lingüística