25 anys fent bategar el català

Centres


CPNL
← Tornar al llistat de notes de premsa

Notes de premsa

 • CPNL - Dimecres, 13 de desembre de 2017

  El Consorci per a la Normalització Lingüística organitza 10 tallers “Doblem en català?”, impulsats per la Direcció General de Política Lingüística

  Els tallers s'han fet en les deu poblacions que presenten els índexs més baixos de català parlat. Durant el 2017, hi han passat més de 200 alumnes dels cursos de català i participants del VxL

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha organitzat 10 tallers "Doblem en català?" durant el darrer trimestre del 2017. Els tallers, que s'adrecen als participants al programa del Voluntariat per la llengua (VxL) i als alumnes dels cursos de català del CPNL, s'impulsen des de la Direcció General de Política Lingüística en el marc de les actuacions per promoure el coneixement i l'ús de la llengua catalana entre la població adulta.

  Per desenvolupar aquests tallers, s'han escollit les deu poblacions que, d'acord amb les dades de l'Informe de Política Lingüística 2015, presenten els índexs més baixos de persones que saben parlar el català. Aquestes poblacions són Badalona, Cornellà, El Prat, Esplugues i l'Hospitalet de Llobregat, Lloret de Mar, Ripollet, Salou, Sant Andreu de la Barca i Santa Coloma de Gramenet.

  Els tallers "Doblem al català?" són una oportunitat per als participants amb competències lingüístiques baixes en català oral, que es converteixen temporalment en dobladors de seqüències de clàssics del cinema, de sèries d'èxit o documentals. Per mitjà d'aquesta iniciativa lúdica i entretinguda, que permet l'aprenentatge en un context més relaxat fora de l'aula, es pretén aconseguir l'objectiu d'animar els participants a parlar en català i a ser conscients del recurs que això els pot suposar de cara a les seves interaccions habituals en tots els àmbits de la societat. Les sessions es desenvolupen durant dues hores i mitja, en un espai especialment condicionat per a l'ocasió.

  Els participants, un total de 217 persones, han pogut treballar, també, altres valors socials molt presents entre els objectius generals del CPNL, com són el treball en equip, la cohesió social i l'assertivitat.

  Francesc Fenollosa, professor de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de València, és l'encarregat de conduir els tallers. Fenollosa compta amb una àmplia experiència com a professional del doblatge cinematogràfic i televisiu i com a traductor i adaptador per al sector audiovisual valencià. Des del 2011, ha impartit un miler de tallers "Doblem en català?" en els territoris de parla catalana.

  La Direcció General de Política Lingüística també ha realitzat aquests tallers amb èxit en altres entitats, com la Fundació Catalana de l'Esplai, la Casa Orlandai, la Fundació Serveis Solidaris i la Plataforma per la Llengua.


  El Consorci per a la Normalització Lingüística

  El Consorci per a la Normalització Lingüística és una administració pública creada l'any 1989 per la Generalitat de Catalunya i diversos ens locals, amb la finalitat d'afavorir l'ensenyament i fomentar l'ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat i facilitar, així, la cohesió social, també per mitjà del treball en xarxa amb entitats i associacions.

  El CPNL, que està integrat per la Generalitat de Catalunya i 135 ens locals, s'organitza a través de 22 centres de normalització lingüística i compta amb 146 punts d'atenció. Dona resposta a les necessitats de formació en llengua catalana de la població adulta i d'assessorament i gestió lingüístics d'empreses i entitats.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes