El CPNL i el Palau de la Música Catalana refermen la col·laboració per al foment de la llengua

L'alumnat, el VxL i el personal del CPNL tindran descomptes al Palau

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Fundació Privada Orfeó Català - Palau de la Música Catalana han formalitzat el compromís de seguir col·laborant, amb la signatura de la renovació del conveni de col·laboració que mantenien des de 2018. L'objectiu d'aquest acord és la promoció d'activitats culturals entre alumnes dels cursos de català, participants del Voluntariat per la llengua i treballadors del CPNL i el compromís del Palau en el foment de la llengua.

D'acord amb el conveni, el Palau de la Música Catalana oferirà un 50 % de descompte en determinats espectacles així com en les visites guiades en català. A més, també es compromet a difondre els serveis del CPNL entre el seu personal i seguir apostant per fomentar el català com a llengua habitual en les comunicacions internes, escrites i orals, i en la difusió de les seves activitats adreçades a tota la població.

Per la seva banda, el CPNL informarà de l'adhesió de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana com a entitat col·laboradora. També es compromet a difondre els avantatges del convenia alumnat, parelles lingüístiques i treballadors del CPNL. Els avantatges es podran obtenir amb el carnet d'alumne, treballador o participant del VxL.

El 2023 el CPNL ha superat les 100.000 inscripcions d'alumnes als cursos de català, s'han format més de 10.000 parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua i la institució té uns 800 treballadors. Aquests tres col·lectius es beneficiaran dels avantatges de l'acord amb el Palau de la Música.
 

Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL és un ens del sector públic que vetlla per estendre el coneixement de la llengua catalana en l'àmbit de l'ensenyament no reglat, fomentar l'ús del català en tots els àmbits de la societat al territori i contribuir a la divulgació de la llengua catalana, en col·laboració amb altres organismes i entitats.

Creat el 1989, actualment està format per 137 administracions públiques i disposa d'una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i 146 punts de servei arreu de Catalunya. El CPNL està adscrit a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística.

Sobre la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana és l'entitat privada que gestiona l'activitat del Palau de la Música Catalana i el cors de l'Orfeó Català. És una entitat oberta, dinàmica i plural, amb un sòlid arrelament al país i amb el propòsit de millorar la societat a través de l'excel·lència artística de la programació musical, la pràctica del cant coral i la divulgació del patrimoni, tot transmetent valors universals i enfortint la cultura catalana.

Vols compartir aquesta nota de premsa?