El Govern promou la formació de català a 2.700 professionals de la salut

Els professionals rebran formació de cent hores, virtual i gratuïta, dels nivells elemental, intermedi i de suficiència
 

Un total de 2.700 professionals de l'àmbit de la salut rebran formació gratuïta i en horari laboral per millorar les seves competències en llengua catalana per l'atenció sanitària.

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa del Govern és que el personal sanitari pugui assolir habilitats comunicatives i el nivell de català necessari per expressar-se oralment i per escrit en el seu context laboral.

En aquest sentit, el Govern defensa el criteri assumit per la comunitat científica que comprendre i parlar la llengua del pacient és una part central i indissociable de la qualitat assistencial, la qual cosa genera, a més, una comunicació satisfactòria amb un augment de la proximitat i la confiança entre professionals de la salut i els pacients i alhora incideix en la seguretat de l'atenció assistencial.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha elaborat els materials didàctics específics i singularitzats per a l'àmbit sanitari i els ha cedit a la Unió Consorci Formació (UCF), que impartirà els cursos i els tindrà disponibles en el seu espai virtual d'aprenentatge. A més, el CPNL, com a organisme expert en aprenentatge de la llengua catalana, assessorarà l'equip de la UCF i formarà l'equip docent que impartirà les classes als sanitaris.

Més informació

Vols compartir aquesta nota de premsa?