25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 26 de gener de 2006

Cicle de cinema infantil en català (CINC) a Mataró

El cicle arrenca el 29 de gener amb la projecció de la pel·lícula Els increïbles
Cicle de cinema infantil en català (CINC) a Mataró

Cartell del CINC

El 29 es projectarà la primera pel·lícula del cicle de cinema infantil en català organitzat per l'Ajuntament de Mataró, Cinemes Óscar, el CNL del Maresme i la Secretaria de Política Lingüística. Aquest cicle, que inclou 4 pel·lícules, s'emmarca en la iniciativa CINC (Cinema Infantil en Català).

El CINC neix la tardor de 2004 com a resultat de l’evolució de diferents cicles de cinema infantil, amb programació de reestrena. L’any 2001 es van fer les primeres Matinals de Cinema Infantil en català, a Lleida, amb un èxit de públic que va ultrapassar totes les previsions i va obligar a doblar l’aforament que inicialment s’hi havia previst.

Entre l’any 2002 i el 2004, es van posar en marxa dos cicles més: “Passa-t’ho de cine, en català” i “Anem de cine, en català”, que van arribar a 12 localitats catalanes.

Finalment, la tardor de 2004 s’unifiquen les tres iniciatives sota una sola marca: el CINC.

Els objectius del CINC són incrementar l’oferta de cinema infantil doblat al català i fomentar l’hàbit de consumir productes cinematogràfics en aquesta llengua. A més, permet que els títols doblats en català arribin a llocs on no van poder arribar com a novetats.

El CINC rep el suport de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

La programació prevista a Mataró és la següent:

29 de gener de 2006: Els increïbles
26 de febrer de 2006: Buscant en Nemo
26 de març de 2006: Madagascar
30 d'abril de 2006: Shrek 2

Lloc: als Cinemes Óscar. Camí Ral, 606. Mataró.
Hora: a les 12 hores.
Preu sessió: 4 EUR.

A més d'aquest cicle de cinema infantil, a Reus trobareu també l'oferta cinematogràfica del 4t Cicle de Cinema familiar, organitzat per l'Orfeó Reusenc amb la col·laboració del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, l'Ajuntament de Reus, la Unió de Botiguers de Reus, la Generalitat de Catalunya i Ràdio Reus.

I, fins al juny de 2006, a Sant Feliu de Llobregat, el VIII Cicle de Cinema Infantil, dissabtes i diumenges a les 17.30 h, al Cine Baix.

 


CNL del Maresme

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes