25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 6 de novembre de 2013

Tortosa acull l'acte commemoratiu del 25è aniversari de 'Camí de sirga'

El dia 22 de novembre va tindre lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa un homenatge a Jesús Moncada, autor de la novel·la Camí de sirga, amb motiu del 25è aniversari de la publicació de l'obra.

Tortosa acull l'acte commemoratiu del 25è aniversari de 'Camí de sirga'

Alumnes de secundària de Roquetes van llegir un conte de Jesús Moncada.

L'acte va comptar amb les intervencions de l'escriptora Rosa Regàs, que va pronunciar una conferència sobre l'autor de Mequinensa; de la germana de l'homenatjat, Rosa M. Moncada, que va parlar sobre la personalitat de l'escriptor, i de la cantautora Montse Castellà, que va interpretar tres cançons del seu repertori.

Aquesta commemoració va aplegar un centenar de persones i va ser presidida per Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura, acompanyat d'Emigdi Subirats, vicepresident de la seu territorial d'Òmnium Cultural a les Terres de l'Ebre. L'homenatge va comptar amb la col·laboració de diferents entitats i institucions de la ciutat, entre les quals el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE).

Alumnat de centres educatius de secundària de les ciutats de Roquetes i Tortosa, i Manel Ollé, professor de l'institut tortosí Joaquín Bau, se van sumar a la celebració llegint diversos fragments de proses de Jesús  Moncada.

A banda d'aquesta activitat, la ciutat de Tortosa acull fins al 20 de desembre l'exposició "L’univers creatiu de Jesús Moncada", al vestíbul del campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), en horari de 8.00 h a 21.00 h, de dilluns a divendres. L'organització va a càrrec de l'Antena Cultural Tortosa de la URV i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Tortosa, la seu d'Òmnium Cultural de les Terres de l'Ebre i la productora cultural Lo Fardatxo.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes