25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 5 de novembre de 2013

La ruta de tapes Ganxet Pintxo promou l’ús del català

Aquesta serà ja la tercera edició en què els clients votaran per aquells establiments en què s’utilitza el català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client. Els millors rebran el premi Ganxet Llengua.

La ruta de tapes Ganxet Pintxo promou l’ús del català

La nova edició de la Ganxet Pintxo tindrà lloc a Reus del 7 al 17 de novembre. En aquesta edició hi participen 55 establiments que ofereixen quinto i tapa per 2,5 euros en una iniciativa que, des de la primera edició, revoluciona la ciutat.

Aquest serà ja el tercer cop que els clients, a més de votar la millor tapa, també votaran per aquells establiments en què s’utilitza el català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client. L’objectiu és fer veure a restauradors i usuaris que atendre el client en la seva llengua és també un indicador de la qualitat del servei. Els millors rebran el premi Ganxet Llengua.

Els establiments guardonats en anteriors edicions amb aquest premi que reconeix l’ús del català són, per una banda, Arrels i Bon-Mar i, per l’altra, L’Absis i Campus.

Des dels inicis de la Ganxet Pintxo, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus ha treballat en col·laboració amb la Cambra de Comerç per millorar l’ús del català a les empreses del sector de la restauració. D’aquesta manera, en totes les edicions de la Ganxet Pintxo el CNL ha ofert als bars i restaurants el seu servei gratuït d’assessorament lingüístic, així com informació sobre recursos lingüístics, cursos de català per al personal que necessita formació i la possibilitat de formar part de la xarxa d’establiments col·laboradors amb el programa Voluntariat per la llengua.
 


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes