25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 18 de gener de 2006

El conseller primer anuncia que el Govern destinarà 2,5 milions d’euros per fer cursos d’acolliment lingüístic

L’aportació econòmica del Govern al Consorci per a la Normalització Lingüística ha augmentat un 40% des de l’any 2003
El conseller primer anuncia que el Govern destinarà 2,5 milions d’euros per fer cursos d’acolliment lingüístic

Un moment de la roda de premsa

El conseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló, i el secretari de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística, Miquel Pueyo, han fet balanç avui de les actuacions que s’han dut a terme, en el marc del Consorci per a la Normalització Lingüística, en matèria d’acolliment lingüístic adreçat a la població adulta durant el 2005, i han presentat les previsions per al 2006. Ho han fet en una roda de premsa que ha tingut lloc al Centre d’acolliment lingüístic del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.
El Govern, a través de la Secretaria de Política Lingüística, destinarà enguany 2,5 milions d’euros al pressupost del Consorci per a la Normalització Lingüística com a aportació extraordinària per a actuacions d’acolliment lingüístic.

El Pla d’acció de política lingüística 2005-2006 preveu l’aportació dels recursos necessaris per tal de doblar el nombre de places destinades a cursos de català per a adults adreçats a persones nouvingudes.

Durant el curs 2005-2006 es preveu arribar a 78.000 alumnes en 3.436 cursos. El curs anterior, 2004-2005, el nombre de cursos va ser de 2.698, amb 61.694 alumnes inscrits. Actualment, hi ha oberts 2.556 cursos, amb 38.682 alumnes.

Al llarg dels darrers anys, l’augment dels alumnes de procedència estrangera en els cursos del Consorci ha estat imparable. Les previsions d’enguany apunten que, del 100% d’alumnes matriculats, un 58% dels inscrits seran de procedència estrangera, un 27% seran catalans i el 15% de l’Estat espanyol.

L’experiència en acolliment d’aquests últims anys i els recursos extraordinaris que s’hi han destinat permetran que aquest any 2006 els vint-i-dos centres de normalització lingüística que componen el Consorci disposin dels seus propis plans d’acolliment lingüístic.

A Barcelona, l’impuls en l’acolliment lingüístic va començar amb els recursos extraordinaris de la Generalitat per al pla de xoc durant el curs 2004-2005. La continuació d’aquest impuls ha estat la creació del centre d’acolliment lingüístic del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, situat a la plaça de Catalunya.

Aquest centre va ser inaugurat al setembre de 2005 amb el finançament de la Generalitat de Catalunya, que va aportar 601.000 €, i l’Ajuntament de Barcelona, que va aportar-ne 40.000. El centre està obert de 9 a 21 hores de dilluns a divendres i els dissabtes de 9 a 14 hores, la matrícula és permanent i s’inicien cursos cada setmana. Les característiques especials de funcionament de l’equipament han permès que l’oferta en cursos inicials i bàsics s’incrementés un 35%.

El Consorci per a la Normalització Lingüística és un ens públic format per la Generalitat de Catalunya, 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona creat l’any 1989 per fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana.


CPNL

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes