25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 27 de setembre de 2013

Èxit d'assistència a l'acte d'inauguració de l'exposició "Mirades i veus del català"

"Mirades i veus del català" es pot visitar fins a finals de desembre a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura, al carrer Avinyó, 52.

La sala polivalent de l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura es va omplir de gom a gom, el 26 de setembre, amb motiu de l'acte d'inauguració de l'exposició "Mirades i veus del català", que es podrà visitar fins a finals de desembre en aquest emplaçament. A partir de 2014, l'exposició iniciarà un recorregut per tots els districtes de la ciutat.

Èxit d'assistència a l'acte d'inauguració de l'exposició

Òscar Escuder, Carles Sala, Ester Franquesa i Miquel Esteve (d'esquerra a dreta).

"Mirades i veus del català" és una iniciativa del Comissionat d'Immigració de l'Ajuntament de Barcelona, que s’ha dut a terme en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona i la Plataforma per la Llengua.

"Mirades i veus del català" vol donar a conèixer la diversistat de parlants en llengua catalana que viuen a Catalunya i, alhora, vol potenciar les riqueses que altres llengües aporten al català.

L'escriptora i periodista Patrícia Gabancho va obrir l'acte que també va comptar amb la participació de la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Ester Franquesa; el director de Barcelona capital, Carles Sala; el comissionat d'Immigració i Acció Comunitària de l'Ajuntament de Barcelona, Miquel Esteve, i el president de la Plataforma per la Llengua, Oscar Escuder.

"Aquest país s'ha format amb tota la gent que hi ha anat passant, que s'hi ha trobat bé i que s'hi ha quedat". D'aquesta manera, Ester Franquesa va fer referència al caràcter acollidor de Catalunya i a la diversitat de la seva població. La directora general va afegir que "les identitats sumen i les llengües també".

Per la seva banda, Miquel Esteve va qualificar "Mirades i veus del català" com una experiència que "ens ajuda a conjugar diversitat i cohesió", dos factors que en la seva opinió "són complementaris". La nota d'humor la va donar Carles Sala, ja que va dir que "en català es lliga molt més". I finalment, Òscar Escuder, va fer referència a la bona salut de la llengua catalana que "és la vuitena més activa a Internet".

La veu dels protagonistes

L'acte també va comptar amb els testimonis en primera persona de quatre participants de "Mirades i veus del català" de procedències ben diverses: el cambodjà Ly Leap, la ucraïnesa Oksana Gollyak, l'argentí Esteban Caussa i la mallorquina Laura Estors. Tots ells van explicar les seves experiències com a nouvinguts a Catalunya i van coincidir a destacar la importància d'aprendre el català.

Un apunt de música i poesia catalanoamazigta va tancar l'acte, de la mà de l'escriptor Salem Zenia, la narradora oral Gina Martí i l'acompanyament musical d'Asans.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes