25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 16 de setembre de 2013

La Setmana del Llibre en Català compta amb la participació del CPNL

Les parelles lingüístiques i les activitats de foment de la lectura del CPNL van ser presents a la mostra

Més d'un centenar de persones van passar per l'espai del CPNL per experimentar el Voluntariat per la llengua i conèixer la tasca del Consorci en el marc del foment de la lectura i el coneixement de la cultura catalana

Divendres al vespre, entre les 18 i les 20.30 h, el CPNL va organitzar un tast de parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua (VxL) i diverses activitats de foment de la lectura en el marc de la Setmana del Llibre en Català, a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona.

La directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, la senyora Ester Franquesa, i el gerent del CPNL, el senyor Josep Madorell, van visitar l'estand del CPNL a la Setmana del Llibre en Català. La presidenta del CPNL durant la seva intervenció va felicitar els voluntaris i aprenents que participaven en el tast de parelles lingüístiques i va destacar que la lectura és un àmbit en què la llengua expressa una manera de compartir i acostar-se a mons nous. També va afegir: “el govern acosta el món a les persones que poden i volen aprendre la llengua catalana i una manera de fer-ho és el Voluntariat per la llengua”.

Els participants en el tast, aprenents i voluntaris en actiu del programa Voluntariat per la llengua de diversos centres de normalització lingüística del CPNL, van conversar amb persones que visitaven la mostra i que volien conèixer el programa. A més, també van ser entrevistats a l’espai del CPNL i van  explicar les seves experiències al públic assistent.

L’espai del CPNL a la Setmana del Llibre en Català va mostrar també què són els Clubs de lectura de llengua catalana que cada any organitza el CNL de Barcelona amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona. Dues conductores dels clubs i la bibliotecària de la Biblioteca de Nou Barris van explicar el funcionament d’aquests clubs i les seves experiències amb els participants.

A continuació, dos aprenents del Voluntariat per la llengua del CNL Eramprunyà van fer una lectura dramatitzada d’un fragment del llibre Dones d’Isabel-Clara Simó i alumnes dels tallers de lectura en veu alta del CNL de l’Hospitalet van llegir diversos textos de Joana Raspall en commemoració del centenari del seu naixement.

Les activitats a l’espai del CPNL van cloure amb una xerrada sobre el llibre Origen: Tambakunda. L’autora, Mariona Masferrer, i el protagonista del llibre, Samba Gueye, van explicar als assistents els orígens de l’obra i totes les emocions i vivències que van compartir durant el procés de creació. El públic va participar activament a l’activitat i va tenir l’oportunitat de preguntar a la Mariona i al Samba detalls de la seva experiència.

Multimèdia

Visualitzeu l'àlbum de fotografies de l'acte.

També podeu visualitzar la notícia coberta pel programa Connexió Barcelona, concretament des del minut 38 i 55 segons fins al minut 44 i 26 segons


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes