25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 12 de setembre de 2013

Conferència d’Isabel-Clara Simó a Montornès amb motiu de la Diada Nacional

La conferència duia per títol “La llengua catalana, avui” .

Més d’un centenar de persones es va aplegar a la sala d’actes de la parròquia de Sant Sadurní per escoltar l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó.
Conferència d’Isabel-Clara Simó a Montornès amb motiu de la Diada Nacional

El passat dia 10 de setembre de 2013, a les 19 h a la Sala d’actes de la parròquia de Sant Sadurní de Montornès del Vallès, l’escriptora i periodista, llicenciada en Filosofia i Periodisme, i doctora en Filologia romànica Isabel-Clara Simó va fer una conferència sota el títol “ La llengua catalana, avui”.

La conferència, adreçada a tot tipus de públic, s’emmarcava dins els actes de la Diada 2013. Isabel-Clara  Simó va parlar del passat de la llengua catalana, de la situació actual i de com s’endevina el seu futur, en aquests moments en què des de diversos àmbits s’estan produint atacs contra el català. Amb dades objectives la Sra. Simó va situar l’estat de la llengua catalana en la ratlla del perill d’extinció, amb només un 32 % de pares que transmeten la llengua al fills i la pèrdua de l’ús social, malgrat l’oficialitat del català i els esforços de les institucions. Segons paraules d’ Isabel-Clara Simó el futur del català  és a les nostres mans i serà la nostra tossuderia en el seu ús el que farà que sobrevisqui, com ha passat fins ara.

A l’acte hi van assistir la regidora de cultura, M. Rosa Vinyallonga; l’alcalde, José Antonio Montero, diferents membres del consistori i representants de grups polítics.  L’organització de l’acte va anar a càrrec de la Regidoria de Cultura, el Departament de Presidència i Oficina de Català de l’Ajuntament de Montornès.


Oficina de Català de Montornès. Reyes Barragán

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes