25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 9 de setembre de 2013

El CPNL participarà a la 31a Setmana del Llibre en Català

El dia 13 de setembre, de 18 a 20.30 h, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) participarà a la Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona del 6 al 15 de setembre.

El CPNL participarà a la 31a Setmana del Llibre en Català

El CPNL col·labora en la Setmana amb un tast de parelles lingüístiques, en què els visitants podran experimentar el programa Voluntariat per la llengua (VxL) com a voluntaris o aprenents amb persones que ja hi participen. També es farà una xerrada sobre el llibre Origen: Tambakunda, s'organitzaran clubs de lectura, tallers Lectura en veu alta i lectures dramatitzades de llibres d'autors catalans.

La Setmana del Llibre en Català, organitzada per l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, és una mostra que permet reconèixer la tasca de les editorials que publiquen en el nostre idioma, de les llibreries actives i de les revistes que ofereixen al lector els seus exemplars en català. 
 

Activitats del CPNL a la Setmana del Llibre en Català 2013


Divendres, 13 de setembre


de 18 a 19 h
Tast de parelles lingüístiques a càrrec de voluntaris i aprenents del VxL en actiu que compartiran el seu temps amb els visitants de la Setmana que vulguin saber com funciona aquest programa de conversa en català de manera pràctica, tot xerrant una estoneta.

Hi participen: CNL de Barcelona, CNL de Cornellà de Llobregat, CNL de l'Hospitalet, CNL El Prat de Llobregat, CNL Eramprunyà, CNL L'Heura i CNL Roses.


de 18.30 a 19.15 h
Fomentem la lectura: clubs de lectura
Entrevistes a participants i conductors dels clubs de lectura i a bibliotecaris que col·laboren en l'organització d'aquesta activitat amb el CNL de Barcelona.


de 19.15 a 19.30 h
Lectures dramatitzades. Dos aprenents del Voluntariat per la llengua del CNL Eramprunyà llegiran, tot interpretant-los, fragments del llibre Dones d'Isabel-Clara Simó.


de 19.30 a 19.50 h
Lectura en veu alta. Entrevistes a professors i alumnes que han participat en els tallers que s'han impartit al CNL de l'Hospitalet per practicar la lectura en veu alta i per millorar la fonètica, l’entonació i l’expressió oral. Els alumnes llegiran textos de Joana Raspall.


de 19.50 a 20.35 h
Xerrada sobre el llibre Origen: Tambakunda (Brau edicions, abril 2013) de Mariona Masferrer. L'autora (voluntària del VxL) ens parlarà d'un llibre que no només explica la vida d'un senegalès (aprenent del programa) que, quan no veu futur al seu país, decideix pujar a una pastera i venir cap a Europa; és un passeig per una cultura, la senegalesa, i per una vida, la de Samba, plena de reptes que va superant, amb esforç, però també amb l'ajuda de les persones que es troba pel camí. La Mariona és una d'elles i el seu relat, fruit de les converses setmanals en català amb en Samba, ens aproparà a un continent i una manera d'entendre la vida que no és tan diferent de la nostra. A la presentació hi assistiran l'autora i el protagonista de la novel·la , als quals es podrà fer preguntes sobre l'experiència.
 


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes