25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 19 de juliol de 2013

L’exposició “Xeic! Paraules de l’Ebre”, al Museu de la Terrissa de la Galera

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de les Terres de l’Ebre duu l’exposició “Xeic! Paraules de l’Ebre” al Museu de la Terrissa de la Galera, en el marc de la commemoracio del centenari de les Normes ortogràfiques.

L’exposició “Xeic! Paraules de l’Ebre”, al Museu de la Terrissa de la Galera

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de les Terres de l’Ebre duu l’exposició “Xeic! Paraules de l’Ebre” al Museu de la Terrissa de la Galera. El CNL ha produït aquesta exposició, que recull 30 mots habituals de la parla dels habitants de les Terres de l'Ebre. Les paraules d'esta mostra es presenten amb una fotografia que en precedeix l'entrada i, a continuació, se n'indica la transcripció fonètica, la categoria gramatical, la definició, els derivats i l'etimologia de cada mot.

L'objectiu és donar a conèixer i potenciar l’ús del lèxic característic de la varietat geogràfica de la llengua catalana que es parla al Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

"Xeic! Paraules de l'Ebre" es basa en l’exposició “Estem amoïnats”, del Servei Comarcal de Català de la Ribera d’Ebre, i incorpora els mots que van obtenir més votacions en la campanya "Salvem una paraula ebrenca", impulsada pels serveis de català del Consorci per a la Normalització Lingüística a les Terres de l'Ebre el 2008. Es van recollir 1.075 paraules en total, aportades per 570 persones a títol individual i per diferents grups escolars de 50 poblacions de les Terres de l'Ebre.

L'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre" es podrà visitar al Museu de la Terrissa, situat als baixos de l'Ajuntament de la Galera, del 18 al 31 de juliol de 2013.

Data: del 18 al 31 de juliol de 2013
Lloc: Museu de la Terrissa. Carrer Sant Llorenç, 36. Baixos de l’Ajuntament de la Galera


Direcció General de Política Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes