25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 18 de juliol de 2013

El CPNL apropa Espriu, Raspall, Amat-Piniella, Rosselló-Pòrcel i Villangómez a tota la ciutadania amb més de 200 actes

Vincular l’aprenentatge de la llengua catalana al patrimoni cultural del nostre país és un dels objectius del Consorci per a la Normalització Lingüística

Durant aquest 2013 el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha organitzat o participat en més de 200 actes commemoratius relacionats amb diversos autors de la literatura catalana per ajudar a difondre l’obra de Salvador Espriu, de Joana Raspall, de Joaquim Amat-Piniella, de Bartomeu Rosselló-Pòrcel i de Marià Villangómez amb motiu del centenari del seu naixement.

Conferències, rutes literàries, activitats d’aula, tertúlies, grups o clubs de lectura, lectures de poemes en català, lectures dramatitzades, conferències, entre d’altres, són una mostra dels 216 actes i activitats commemoratius que el CPNL ha impulsat des de gener de 2013. Prop de 80 poblacions catalanes han acollit aquests actes i activitats que el Consorci ha organitzat en el marc del programa Llengua i Cultura. La major part d’aquestes actuacions s’han impulsat en col·laboració amb institucions i entitats culturals del territori, fet aquest que ha permès la creació d’una sòlida xarxa de difusió i promoció de la llengua i la cultura catalanes.

El principal objectiu del programa Llengua i cultura que el CPNL desplega arreu de Catalunya és apropar el patrimoni cultural i literari als alumnes i participants del Voluntariat per la llengua per tal d’enriquir d’una manera lúdica l’aprenentatge de l’idioma. En el marc d’aquest programa, el CPNL organitza activitats culturals complementàries a les classes o a les converses de les parelles lingüístiques que potencien l’ús de la llengua catalana i afavoreixen la cohesió social al territori. Amb la seva tasca, el CPNL estableix vincles emocionalment positius entre els ciutadans de diverses procedències i la riquesa cultural i literària del país que els ofereix el país on viuen.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes