25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 10 de juliol de 2013

Cloenda del curs de llenguatge administratiu a Móra d'Ebre

Després de l'examen també es va fer un sopar, que va posar punt i final a quatre mesos de classe

El curs de llenguatge administratiu de Móra d'Ebre va celebrar amb un brindis i un piscolabis la cloenda d'aquest grau, durant la qual també es va oferir una petita xerrada informativa sobre el programa de voluntariat lingüístic i es van atorgar els premis als participants en la quarta categoria del VII Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre.

Cloenda del curs de llenguatge administratiu a Móra d'Ebre

Alguns dels alumnes del curs de llenguatge administratiu durant el brindis de final de curs.

Amb un brindis amb cava i un pica-pica a base de productes de la terra es va cloure aquest curs de llenguatge administratiu, impartit per la tècnica del Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre, Montsant Aymat, el qual ha estat el primer que no ha dirigit excusivament al personal de l'Administració local, sinó que ha obert a tothom. Els 21 alumnes inscrits al curs són majoritàriament oriünds de la comarca de la Ribera, tot i que també n'hi ha hagut de procedents del Priorat, del Baix Ebre i del País Valencià. 

Abans d'alçar els gots per cloure el curs, i després de fer un repàs per a l'examen final, la tècnica i professora de tots els cursos del Servei va informar sobre el programa "Voluntariat per la llengua" els alumnes, els quals n'havien rebut informació també durant el Dia de les Llengües Maternes, que als cursos de la Ribera d'Ebre es va celebrar amb activitats que es van dur a terme durant tota la setmana. 

Un cop acabada la xerrada informativa, la professora va fer públics els relats i autors guanyadors de la quarta categoria (que enguany es va dirigir exclusivament als alumnes d'aquest curs, que havien d'adaptar el text al format d'un document administratiu) de la setena edició del Concurs de Relats Breus per Sant Jordi a la Ribera d'Ebre. Els guanyadors va rebre com a premi un exemplar de Veus, un recull enregistrat i transcrit de cançons en diverses llengües, i tots els participants van rebre com a obsequi un exemplar de Tastets de lletres ebrenques 2013, un opuscle en què es recullen textos d'escriptors de les Terres de l'Ebre. 

Els premiats d'enguany, que van rebre el guardó a classe entre els aplaudiments de la resta de companys, van ser els següents:

QUARTA CATEGORIA (llenguatge administratiu)

1r premi: Fernando Caminals Fernàndez (Móra d'Ebre), amb una carta formal en la qual es demanava la restauració dels túnels del subsòl de Móra d'Ebre.

2n premi: Lluïsa Sabaté Sedó (Tivissa), amb una proposta de resolució i una resolució en la qual es demanava la promoció turística de l'església de Sant Jaume de Tivissa.

3r premi: Cristina Martínez Quílez (Flix), amb una proposta de resolució i una resolució en la qual es demanava la protecció de la Reserva Natural de Sebes de Flix.

Aquest curs de llenguatge administratiu és el segon que s'ha dut a terme a Móra d'Ebre des de l'any 2007.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes