25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 10 de juliol de 2013

1913-2013. 100 anys de Normes ortogràfiques de Pompeu Fabra

26 píndoles radiofòniques a Ràdio Palafrugell

 Avui, 10 de juliol, comença l'emissió a Ràdio Palafrugell, de 26 píndoles radiofòniques sobre les normes ortogràfiques. Per iniciativa de l'Oficina de Català de Palafrugell, i per commemorar la primera edició d'unes normes ortogràfiques que van unificar per primer cop l'escriptura catalana, s'emetran les 26 píndoles al llarg dels mesos de juliol, setembre i novembre de 2013.

1913-2013. 100 anys de Normes ortogràfiques de Pompeu Fabra

S’anomenen píndoles perquè són textos breus que comenten i recorden les normes més bàsiques de l’ortografia partint sempre de la fonètica, de la pronúncia. D’una forma de parlar, de dir, de pronunciar, s’esdevé un criteri per escriure; d’aquí que la fonètica i l’ortografia siguin les dues cares d’una mateixa moneda i que la ràdio i la llengua oral puguin ser un mitjà excel•lent d’aprenentatge ortogràfic.
Aquestes píndoles, que sorgeixen per celebrar la iniciativa de Pompeu Fabra fa 100 anys, tenen fonamentalment un objectiu pedagògic: servir com a eina d’aprenentatge en l’educació secundària i d’adults. Se’n passaran per la ràdio unes quantes cada dia i en horaris diferents i, a més, estaran penjades a l’espai web de l’Oficina de Català (tant de l’Ajuntament de Palafrugell com del CNL de Girona) i també al Blog Espais radiofònics del CNL de Girona. 

Aquesta activitat s’adhereix als actes de commemoració del Centenari de les Normes Ortogràfiques de l’Institut d’Estudis Catalans.


Oficina de Català de Palafrugell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes