El Consell Comarcal del Montsià acull l'exposició "Xeic! Paraules de l'Ebre"

CNL de les Terres de l'Ebre

Activitats complementàries

El Consell Comarcal del Montsià acull, per primera vegada a la comarca, l’exposició "Xeic! Paraules de l’Ebre". L’exposició va ser inaugurada el passat divendres pel representant del Consell Comarcal del Consorci per la Normalització Lingüística a les Terres de l’Ebre, Alfred Blanch.

La mostra, que recull de 30 paraules utilitzades als pobles de les Terres de l'Ebre de manera habitual, va ser inaugurada el 5 de juliol i romandrà a la Sala Emili Vives i Bertomeu del Consell Comarcal del Montsià, als matins, fins al 17 de juliol.

L’objectiu és donar a conèixer l’ús del lèxic característic de la varietat geogràfica de la llengua catalana que es parla al Montsià, Baix Ebre, Terra Alta i Ribera d’Ebre. Aquestes 30 paraules es presenten amb una fotografia que en precedeix l’entrada i, a continuació, s’indica la transcripció fonètica, la categoria gramatical, la definició, els derivats i l’etimologia de cada mot.

Aquesta activitat l'organitza el Consorci per la Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre, el Consell Comarcal del Montsià, l'Oficina Jove del Montsià i la Xarxa Montsià Jove.

Vols compartir aquesta notícia?