25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 2 de juliol de 2013

Cloenda de la 22a edició de Voluntariat per la Llengua a Cornellà de Llobregat

El 26 de juny, els participants en el programa Voluntariat per la Llengua (VxL)  van celebrar la cloenda de la 22a edició del programa a Cornellà de Llobregat.

Durant l’acte, el president del Consell del Centre de Normalització Lingüística de Cornellà de Llobregat, Jordi Garcia, va lliurar els diplomes i va agrair als participants el seu compromís amb la llengua catalana. A continuació es va aprofitar per fer un intercanvi d’impressions sobre les activitats relacionades amb el programa de VxL.

Les dades
Aquest programa, que  es va iniciar a Cornellà l’octubre del 2002 amb 30 parelles, va comptar amb 235 parelles l’any 2012 i a final de juny d'enguany, en què es preveu superar les 240, ja se n'han fet més de 180. El 2010 se'n van fer 159 i el 2011, 190.

Les persones aprenentes provenen en un 55% de l’Estat espanyol, mentre que la resta són d’Amèrica Central i d'Amèrica del Sud i del Nord d’Àfrica. Quant a les persones voluntàries, la majoria són nascudes a Catalunya. Per edat, un 23% tenen de 18 a 39 anys, un 22% de 40 a 49 anys, un 36% de 50 a 65 anys i un 19% més de 65 anys.

Què és Voluntariat per la llengua?
Aquest programa va néixer l’any 2002 al Centre de Normalització Lingüística de Cornellà i des de l’any 2004 abasta ja tot el territori català, amb la implicació de tots els centres de Normalització Lingüística, del Govern de la Generalitat, dels ens locals i d’altres entitats. A través d’aquest programa es posa en contacte una persona que té coneixements bàsics de català, però que encara no el parla, amb una altra persona que el parla habitualment. A partir d’aquí, i durant un mínim de 10 hores, les dues persones es reuneixen on volen per parlar en català dels temes que ells mateixos trien. Això suposa una millora de la competència comunicativa en la persona que comença a parlar i a la vegada facilita que la persona que parla català habitualment s’acostumi a no canviar de llengua innecessàriament.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes