25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 5 de juliol de 2013

Acte de final de curs i commemoració del 10è aniversari del Voluntariat per la llengua

El dia 4 de juliol va tindre lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa l'acte de cloenda dels cursos de català 2012-2013 a les Terres de l'Ebre i la commemoració del 10è aniversari del programa Voluntariat per la llengua.

Acte de final de curs i commemoració del 10è aniversari del Voluntariat per la llengua

Lliurament de diplomes als usuaris del CNLTE.

L'acte va consistir en un reconeixement a l'alumnat del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) que ha culminat el seu grau dels nivells Bàsic, Elemental, Intermedi, Suficiència i Superior. Es van  lliurar diplomes als alumnes que van obtindre les millors qualificacions de cada nivell.

Durant el curs 2012-2013, a les Terres de l'Ebre, hi va haver un total de 1.655 inscripcions d'alumnat als cursos de nivell Inicial, Elemental, Intermedi, Suficiència i Superior, i a les sessions de llengua, sessions puntuals de llengua i sessions de reforç d'ortografia. Aquests cursos i sessions es van dur a terme mitjançant diferents modalitats: presencial, semipresencial, a distància i en línia (Parla.cat).

Els cursos de català 2012-2013 es van impartit a les poblacions següents: l'Aldea, Amposta, Arnes, Deltebre, la Fatarella, Gandesa, Móra d'Ebre, el Pinell de Brai, la Pobla de Massaluca, la raval de Cristo, Roquetes i Tortosa.

Altrament, durant l'acte de cloenda dels cursos es va fer un agraïment a la tasca de les persones que s'han vinculat d'una manera més activa al programa de Voluntariat per la llengua, als aprenents que amb el temps han esdevingut voluntaris, i als usuaris del CNLTE que participen en activitats de dinamització del programa de Llengua, cultura i cohesió.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). El CPNL va iniciar el programa l'any 2002, a Cornellà de Llobregat, amb 19 parelles participants. Des del 2003 fins al 2011 hi han participat més de 60.000 parelles i des del 2006 fins al 2011 hi han participat més de 3.500 entitats i més de 15.500 establiments col·laboradors.

A les Terres de l'Ebre el programa Voluntariat per la llengua es va començar l'any 2005, concretament a les poblacions de la Fatarella (Terra Alta) i Vinebre (Ribera d'Ebre), amb la formació de 9 parelles. Posteriorment, el programa va anar creixent fins a consolidar-se. Les dades de parelles formades a les Terres de l'Ebre són les següents:

2005       9 parelles lingüístiques

2006     48 parelles lingüístiques

2007   106 parelles lingüístiques

2008   234 parelles lingüístiques

2009   290 parelles lingüístiques

2010   276 parelles lingüístiques

2011   253 parelles lingüístiques

2012   264 parelles lingüístiques

A banda de la formació de parelles lingüístiques, el programa compta amb entitats i establiments col·laboradors, i organitza activitats de dinamització, com ara visites i sortides culturals.

L'acte va comptar amb la presència de Júlia Celma, consellera del Consell Comarcal del Baix Ebre; Francesc Ferrer, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat; Camil Sampé, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística, i Rosa Cid, regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tortosa.

Hi van assistir vuitanta de persones.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes