25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 28 de juny de 2013

El CPNL organitza les II Jornades aprendre català al segle XXI per compartir el coneixement dels seus professionals

Les jornades han permès compartir experiències en l’àmbit de l’ensenyament del català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha organitzat els dies 26 i 27 de juny al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada a Barcelona les II Jornades aprendre català al segle XXI.

El CPNL organitza les II Jornades aprendre català al segle XXI per compartir el coneixement dels seus professionals

La presidenta del CPNL ha inaugurat les jornades

Les II Jornades aprendre llengües al segle XXI han estat un punt de trobada per als tècnics de normalització lingüística que fan ensenyament al CPNL.

Durant els dos dies s’ha reflexionat sobre temes propis de la tasca del professor de català, especialment sobre la seqüència didàctica de la competència comunicativa i sobre la literatura com a porta d’accés a l’aprenentatge de la llengua i de la cultura. També s’han compartit bones pràctiques dutes a terme a les aules dels centres de normalització lingüística (CNL) com per exemple activitats realitzades a Moodle, a Educaplay, als blogs, a Facebook, activitats per llegir en parella, tasques com una radionovel·la, el tractament de l’expressió oral,etc. Els CNL que han explicat les seves experiències són: Tarragona, Girona, Eramprunyà, Barcelona, Vallès Occidental 3, Alt Penedès i el Garraf, L’Heura, Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet.

La inauguració de les jornades ha anat a càrrec de la senyora Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL. En la seva intervenció la senyora Franquesa ha destacat que la reflexió i l’aprenentatge són els dos eixos principals que fan avançar una organització. També ha assenyalat que la tasca dels tècnics del CPNL permet als seus usuaris aprendre una llengua i conèixer l’entorn on viuen. Finalment, la presidenta del CPNL ha posat èmfasi en l’element afectiu que vincula el professorat amb el seu alumnat: el fet de gaudir ensenyant una llengua fa que l’aprenent se l’estimi.

Més informació sobre les jornades: http://wiki.cpnl.cat/cpnl/doku.php?id=2jornadaens:inici
 


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes