25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 20 de juny de 2013

El CPNL i la UAB clouen la 3a edició del Màster d’ensenyament de català per a l’acolliment lingüístic

L’Espai Llengua i Cultura ha acollit aquesta tarda a les 18 h la cloenda de la tercera 3a edició del Màster d’Ensenyament de Català per a l’Acolliment Lingüístic (MECAL).

El CPNL i la UAB clouen la 3a edició del Màster d’ensenyament de català per a l’acolliment lingüístic

Una trentena de persones, entre professorat i alumnat del màster, han assistit a l’acte que ha comptat amb la participació de la senyora Montse Montagut, cap del Servei de Recursos Lingüístics de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL), i el senyor Albert Branchadell, del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Durant la seva intervenció, el senyor Branchadell ha destacat el suport que la Facultat de Ciències de la Informació, el Departament de Filologia Catalana de la UAB i la Direcció General de Política Lingüística donen al màster. La senyora Montagut ha fet un balanç de la feina feta pel CPNL durant el 2012 en l’àmbit de l’acolliment lingüístic i ha anunciat les cinc grans línies d’actuació en les quals està treballant la DGPL en el marc de l’ensenyament de la llengua catalana, difusió i promoció de l’ús del català: la col·laboració amb altres organismes, especialment amb el CPNL i les universitats, l’acolliment lingüístic, la certificació dels nivells de català, l’aprenentatge de la llengua explotant i obrint nous formats i la presència a Europa.

A continuació, la senyora Maria Rosa Garrido, investigadora de la UAB, ha impartit la conferència Una aproximació etnogràfica crítica a l'acolliment lingüístic a Catalunya basada en l’estudi que ha fet sobre el tractament de l’acolliment lingüístic en entitats d’acollida, tant des de les seves aules de llengua com des dels altres serveis que aquestes entitats oferien a les persones nouvingudes.

El Màster d’Ensenyament de Català per a l’Acolliment Lingüístic és una iniciativa conjunta del Departament de Filologia Catalana, la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Aquest màster té l'objectiu de formar a l’alumnat en tots els aspectes que cal conèixer per a dedicar-se professionalment a l'ensenyament de català a aprenents estrangers, i a la dinamització de la llengua, principalment en el marc de l'acolliment lingüístic de població adulta però també en els diferents entorns de l'ensenyament reglat (primari, secundari i universitari).
 


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes