25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 29 d'octubre de 2007

5è Aniversari del Voluntariat lingüístic

Més de 100 voluntaris i 200 aprenents han passat pel programa

El Castell de Cornellà va ser el marc triat per celebrar, divendres 26 d’octubre, el 5è aniversari del Voluntariat lingüístic.

El programa, que va iniciar-se l’octubre de 2002 a Cornellà de Llobregat, ja abastava tot Catalunya el 2004 i s'ha estès també per la resta dels Països Catalans. La Comissió Europea, en motiu del Dia Europeu de les Llengües de 2005, va considerar que el programa Voluntaris per la llengua” era una de les millors experiències pedagògiques que s'estaven realitzant a Europa per fomentar l’aprenentatge d’una llengua.

5è Aniversari del Voluntariat lingüístic

L’acte, al qual van assistir una seixantena de persones que representaven tot el que a Cornellà ha donat forma al Voluntariat per la llengua (voluntaris i aprenents de la primera edició, parelles acabades de formar per a l’onzena, establiments col·laboradors, associacions i entitats, regidors i regidores de quasi tots els grups municipals) va comptar amb els parlaments de l’alcalde, Antonio Balmón; del president del Consell del CNL i regidor de política lingüística, Néstor Artís; i de dos dels iniciadors d’aquesta experiència: Joan Tardà (llavors regidor i avui diputat al Congrés) i Enric de Vilalta, director del CNL de Cornellà. Totes les intervencions van destacar, a més del seu valor lingüístic, el que per a la cohesió social tenen la llengua i un programa integrador com Voluntariat per la llengua.

Durant l’acte es va lliurar a les persones voluntàries de la primera edició un certificat commemoratiu i els assistents van rebre a la sortida una bossa amb diversos obsequis.
La celebració es va cloure amb un pica-pica servit en el pati del Castell, durant el qual els assistents van poder mantenir converses disteses, en la línia del que es pretén amb el programa de Voluntariat per la llengua.

Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes