25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 19 de juny de 2013

El CNL ha tingut a Reus prop de 1.400 inscrits als 51 cursos que ha organitzat

 Durant l'acte de cloenda dels cursos ha celebrat el 10è aniversari del programa Voluntariat per la llengua, que ha constituït en aquest període més de 2.080 parelles lingüístiques.

El CNL ha tingut a Reus prop de 1.400 inscrits als 51 cursos que ha organitzat

El CNL de l’Àrea de Reus va celebrar el dia 19 de juny l’acte de cloenda dels cursos juntament amb Òmnium Cultural Baix Camp. L’acte, que va reunir prop de 400 persones, va tenir lloc al jardí del Mas Vilanova i va servir també per celebrar el 10è aniversari del programa Voluntariat per la llengua.

Hi van intervenir Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, M. Dolors Sardà, presidenta del Consell del CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura i regidora de Política Lingüística; Anna Saperas, directora del CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, i Cori Torroja, responsable de Cohesió d’Òmnium Cultural Baix Camp.

Durant l’acte es va fer un reconeixement simbòlic als voluntaris i aprenents participants, als establiments col·laboradors i a les entitats que hi donen suport. En aquest decenni el CNL ha constituït més de 2.080 parelles lingüístiques i ha aconseguit 154 establiments col·laboradors, a més de 27 entitats i 8 empreses que s’han sumat al programa.

L’acte es va completar amb les actuacions de l’Ensemble de Metalls del Conservatori Professional de Música de la Diputació de Tarragona a Reus; la de l’alumne Alexander Stojanovic Pérez, que va interpretar la cançó “Hablaré catalán”, la de l’alumna Lídia Cerón, que va recitar “M’aclame a tu” de Vicent Andrés Estellés, i finalment amb els balls de Jalisco del grup Raíces Mexicanas, format també per alumnes del CNL.

A la mateixa vetllada es van lliurar els premis dels concurs de microrelats i de fotografia al facebook. Pel que fa al concurs de fotografia, es va distingir amb el primer premi Mar Badia Roig per la foto titulada “El català, un fruit que cal cuidar i regar” i Rossana Monte-Rico amb el segon per la foto titulada “Veient com balla l’ou”. Quant al de textos, el van guanyar Narcisa Villón en la categoria de nivell B, Francesca d’Avossa en la d’E i I, i finalment Pilar de los Hielos en la d’S i D.

Per acabar, els assistents van poder gaudir d’un aperitiu preparat per uns 60 alumnes que van cuinar plats típics dels seus llocs d’origen.

En dies anteriors s’havien organitzat ja actes similars a l’Hospitalet de l’Infant i Falset, que formen part també del CNL de l’Àrea de Reus.


Cursos de català al SLC de Reus i al SCC del Baix Camp

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura ha organitzat enguany a la ciutat de Reus 51 cursos que han seguit 1.400 inscrits. Se n’han fet de presencials, a distància i de semipresencials amb el Parla.cat.

En tota l’àrea del CNL, que abasta el Baix Camp i el Priorat (Prades, l’Hospitalet de l’Infant, Cambrils i Falset), s’han organitzat 76 cursos amb un total de 1.900 inscrits.

Quant a procedència, un 26% de l’alumnat dels cursos de Reus és nascut a Catalunya, un 19,5% a l’Estat espanyol, un 22,8% a l’Amèrica Central o del Sud, un 16,4% a l’Àfrica, especialment el Magrib, un 9,7% a la Unió Europea, un 2,5% a l’Europa Extracomunitària i un 2% a l’Àsia.

El CNL ja té a punt una àmplia gamma de cursos intensius a Reus per al mes de juliol. Les inscripcions en període preferent (antic alumnat i col·laboradors) s’obriran els dies 20 i 21, i del 26 al 28 s’hi podrà inscriure la resta de població. La informació es pot consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).
 


CNL Àrea de Reus
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes