25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 23 d'octubre de 2007

Voluntaris i aprenents naveguen amb un llagut centenari, el ‘Sant Ramon’

L’historiador Oriol Junqueras va parlar dels pirates ferotges del Mediterrani

L’experiència de navegar amb un llagut de més de cent anys va ser valorada per les quaranta persones que hi van participar com a molt positiva, i més després de sentir que amb llaguts com el Sant Ramon s’havia arribat a solcar l’Atlàntic des de terres catalanes.
Voluntaris i aprenents naveguen amb un llagut centenari, el ‘Sant Ramon’

Voluntaris i aprenents van poder gaudir d'un bon dia de navegació amb el 'Sant Ramon'

Voluntaris i aprenents del programa Voluntariat per la llengua al Maresme van participar diumenge en aquesta sortida amb vaixell per la costa de Vilassar i Premià, i en la xerrada que va fer l’historiador Oriol Junqueras a la Sala d’Actes de les oficines del Port de Mataró.
Tot i la mar de fons que hi havia diumenge a la costa del Maresme, el llagut Sant Ramon va poder salpar en els dos torns previstos per encabir les quaranta persones que s’havien inscrit en l’activitat. Durant el trajecte, els membres de l’entitat Bricbarca de Vilassar, responsables del llagut Sant Ramon, van explicar-nos les característiques del vaixell, van mostrar-nos alguns dels accidents geogràfics que serveixen de guia als mariners de la zona, com l’emblemàtica muntanya de Burriac i la muntanya de la Creu (Montcabrer), i ens van parlar de la reducció de l’activitat de la pesca en aquesta part del Maresme.
L’historiador de la UAB Oriol Junqueras va entusiasmar els assistents amb un recorregut històric pel món de la pirateria, ple d’ironia i alhora d’erudició. Des dels sanguinaris almogàvers, que de la mà de Roger de Llúria atemorien tot el Mediterrani a l’edat mitjana, fins als pirates actuals que es poden trobar encara a la costa del Brasil i a les Filipines, la narració d’Oriol Junqueras va transcórrer amb amenitat de la mà d’anècdotes i detalls que humanitzaven els personatges històrics.
La jornada es va completar amb un esmorzar ofert pels establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la llengua Botiga Solidària de la Fundació Grup Tercer Món de Mataró, Celler Castellví i Pastisseria Uñó de Mataró.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes