25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 27 de setembre de 2005

Últims dies per a la inscripció als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística

L'oferta de cursos a Barcelona s'ha ampliat en un 40% respecte al període anterior.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) entra aquesta setmana en la recta final en el procés d'inscripció als cursos de català per adults del primer període del curs 2005-2006.

Enguany s'han previst a tot Catalunya més de 1.200 cursos presencials i semipresencials, amb 32.500 places. També s'ofereixen 7.500 places per a l'aprenentatge del català a distància.

L'oferta global de cursos es pot consultar en el web del CPNL, www.cpnl.cat, ordenada per centres de normalització lingüística i per poblacions. La informació, actualitzada constantment, mostra en temps real el nombre de places lliures de cada curs.

El volum més important de cursos (més de 500) correspon als nivells bàsics i s'adreça a les persones que inicien el procés d'aprenentatge de la llengua catalana. També s'ofereixen cursos de nivell elemental (160), intermedi (241), suficiència (167) i altres de perfeccionament i de complementaris. La durada dels cursos és diversa, segons el nivell o la modalitat. Els alumnes que assoleixen un nivell complet obtenen un certificat oficial.

Aquest quadrimestre, l'oferta de cursos adreçats a la població nouvinguda a la ciutat de Barcelona serà un 40% superior a la del mateix període de l'any passat.

La campanya Barcelona t'ensenya català, promoguda conjuntament per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, compta amb una dotació econòmica de prop de 640.000 €, 600.000 dels quals corresponen a la Generalitat de Catalunya i 40.000 a l'Ajuntament de Barcelona, i s'emmarca en el Pla d'Acció 2005-2006 de la Secretaria de Política Lingüística, un dels objectius essencials del qual és doblar el nombre d'alumnes d'origen estranger que assisteixen a cursos de català a tot Catalunya.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

 


CPNL

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes