25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 5 de juny de 2013

Alumnat i voluntariat lingüístic al Museu de Tortosa

Alumnat i voluntariat del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre va participar el dia 4 de juny en una visita al Museu de Tortosa i a l'exposició de l'artista d'Antònia Ripoll, a la sala d'exposicions Antoni Garcia.

Alumnat i voluntariat lingüístic al Museu de Tortosa

Una imatge de l'estada al Museu de Tortosa.

A la sortida, organitzada en el marc del programa Quedem? d'Òmnium Cultural, hi van participar 22 persones, entre alumnat, voluntariat lingüístic del CNLTE i socis d’Òmnium Cultural. L’acte va tindre una durada de dues hores. 


El Museu de Tortosa, Històric i Arqueològic de les Terres de l'Ebre es troba ubicat dins el complex modernista de l’antic Escorxador, al barri de Remolins de Tortosa, i té com a objectius donar a conèixer la col·lecció municipal, conservar i difondre el patrimoni cultural i fomentar la recerca.


El Museu de Tortosa ofereix al visitant una retrospectiva de la història de la ciutat i del territori des dels seus orígens fins a l'actualitat.


Durant la sortida es van recórrer els sis àmbits que formen el Museu. A cada àmbit s'explica la història de Tortosa i la del seu territori d'influència, des de la prehistòria fins a l'actualitat: Els orígens, Els ibers, La Dertosa romana, Turtuxa, Al centre de la Corona d'Aragó i La modernitat.


El grup d’alumnes i voluntaris del CNLTE i els socis d’Òmnium Cultural van poder observar les peces més representatives de cada període històric procedents de la col·lecció del mateix Museu i d'altres museus que les han cedit en dipòsit.


El recorregut per l'exposició inclou dos audiovisuals, un sobre el Renaixement –un dels períodes de major esplendor a la ciutat–, i un altre dedicat al segle XX, amb imatges inèdites de la ciutat. També hi ha una instal·lació artística del tortosí Leonardo Escoda, anomenada L'os del vent, una obra contemporània que interactua amb l'espai i els continguts del museu.


La sortida va acabar amb la visita del grup a una mostra temporal de l'artista Antònia Ripoll, a la Sala Antoni Garcia.

"Quedem?" és un programa de llengua, lleure i cohesió social, d’Òmnium Cultural, que ofereix de manera gratuïta una gran varietat d’activitats culturals per tal de conèixer, en grup, el territori on vivim. Totes les activitats són en català, i suposen un espai perfecte per a tots aquells que estan aprenent la llengua i, també, per a tots aquells que la parlem i volem compartir-la.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes