25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 4 de juny de 2013

El Fondo tasta de nou ‘Els sabors del món’

El passat 2 de juny, la plaça del Rellotge del Fondo va ser l’escenari de la segona edició de la mostra de productes culinaris “Els sabors del món”.

El Fondo tasta de nou ‘Els sabors del món’

La Mostra, organitzada per Fondo Comerç, va cloure amb un nou èxit de participació, tant pel nombre d’assistents com pel d’expositors. La jornada va servir, un any més, per promocionar el comerç local, la cohesió social i el català com a llengua comuna.

Fins a la Mostra s’hi va desplaçar l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; la presidenta del Consell de Centre del CNL L’Heura, Laia Tordera; i la cap del Servei de Foment de l'Ús del Català de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Nadal. També van ser-hi presents els regidors Esteve Serrano, Petry Jiménez, Carles Combarros, Susanna Abelló i Reme Aragón.

La mostra de productes va servir per exposar la gastronomia de diversos llocs del planeta, com ara Armènia, Corea o Marroc, i naturalment també de Catalunya. En total, s’hi van poder degustar una trentena de plats per oferir noves sensacions als centenars de persones que al llarg del dia es van apropar a la plaça del Rellotge. Els estands també van exposar els productes en què s’elaboraven aquests plats, com ara el taro, el gingebre o les tàperes.

Aquests productes i disset més són els que recollien les fitxes que es van repartir a l’estand d’organització. Les fitxes, elaborades per la Universitat de Barcelona i supervisades lingüísticament pel CNL L’Heura, recullen les propietats nutricionals dels productes. Podeu consultar les fitxes clicant aquest enllaç.

Al matí va haver-hi jocs de sobretaula per a grans i petits. Posteriorment es va fer la presentació de la carta en català –gràcies a la col·laboració del CNL L’Heura i el Termcat– del restaurant xinès Wen zhou. I més tard es va poder tastar el plat de fusió creat expressament en motiu de la Mostra, a càrrec dels xefs Víctor Quintillà i Francesc Armengol. A la tarda, els dibuixants Milu, Azagra i Revuelta, amb l’ajuda de més de 50 nens i nenes, van pintar un mural gegant dedicat a “Els sabors del món”.

La jornada va cloure amb el sorteig d’una panera per a la qual hi van participar 565 butlletes, amb un concert a càrrec d’Stukat del Bolet –grup de música tradicional de la Garrotxa–, i amb rom cremat que va anar a cura dels trabucaires de Santa Coloma.

Podeu veure les fotografies de la Mostra en aquest enllaç. En aquest altre, la notícia que n’ha fet l’Ajuntament.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes