25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 18 de juliol de 2005

Reunió del Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística

Reunió del Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística

Un moment del Ple

El Ple va aprovar el pressupost del 2005 i la reorganització dels Serveis Centrals. Ahir es va reunir el Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) sota la presidència de Miquel Pueyo, secretari de Política Lingüística i president del CPNL.

Després de la salutació cordial als assistents, Miquel Pueyo va exposar la proposta de reorganització dels Serveis Centrals, que configura l'equip directiu que ha de gestionar el procés de canvi en què està immers aquest organisme. Aquest organigrama s'estructura en cinc àrees funcionals: Gestió Administrativa, Recursos Humans, Activitats, Projectes i Comunicació. De cada àrea, se'n va fer una primera presentació amb la definició del projecte d'actuació que es desenvoluparà durant els propers mesos i que es presentarà en versió definitiva al proper Ple.

En segon lloc, es va aprovar el tancament pressupostari de l'any 2004. Miquel Pueyo va destacar i agrair la implicació dels ens locals amb el CPNL, concretament per la posada en marxa del procés de recuperació del deute històric dels ajuntaments que estaven en aquesta situació. En l'actualitat, ja no hi ha cap ens local que no hagi iniciat els primers pagaments i no tingui un pla de recuperació en marxa.

A continuació, es va presentar i aprovar el projecte de pressupost per a l'any 2005, que és de 21.750.000 euros. També es va aprovar l'augment de l'IPC per a les taxes dels cursos. Sobre l'oferta de cursos a la població, el ple va ser unànime en l'aposta clara pels cursos bàsics, amb manteniment de la gratuïtat per als alumnes, com a eina clau per a l'acolliment lingüístic i per a la cohesió social.

Per acabar, es va aprovar la memòria d'actuacions del 2004 i es va anunciar un proper Ple de seguiment de les actuacions del 2005, que tindrà lloc durant la tardor del 2005. La reunió es va caracteritzar per un clima de diàleg i participació que es va posar de manifest en la quantitat i qualitat d'intervencions i aportacions des assistents.

El president va tancar la sessió amb una felicitació i agraïment a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i a l'equip humà del seu CNL per l'acollida i l'organització de la 1a Trobada del CPNL, que va tenir lloc el passat 17 de juny.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, amb més de 130 punts d'atenció i més de 400 professionals especialitzats, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

 


CPNL

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes