25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 23 de maig de 2013

El CPNL ofereix cursos de català a empreses, gràcies a la col·laboració amb la Cecot

Avui dijous, a les 10.30 h, ha tingut lloc a la seu terrassenca de la Cecot l’acte de signatura del nou conveni entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la patronal. En aquesta ocasió, el conveni s’estableix concretament entre el Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí i la Fundació Cecot Formació, per dur a terme actuacions de formació adreçades a incrementar el coneixement de català dels treballadors de les empreses amb qui treballa la Cecot.

El CPNL ofereix cursos de català a empreses, gràcies a la col·laboració amb la Cecot

Han signat el conveni la Sra. Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, i el Sr. David Garrofé, secretari general de la Cecot. L’acte de signatura ha comptat amb la col·laboració, a més, del Sr. Amadeu Aguado, tinent d’alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica, regidor de Cultura i president del Consell del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí.

Durant la signatura, Amadeu Aguado ha valorat molt positivament la implicació de la Cecot en les actuacions de normalització lingüística a la ciutat i, més concretament, en el sector empresarial, i també ha destacat l’alt grau de compromís de la patronal amb la llengua. D’altra banda, Ester Franquesa ha dedicat unes paraules d’elogi als tècnics que han fet possible aquesta signatura i ha defensat la paraula com a motor del negoci. Així mateix, ha afirmat que amb aquesta col·laboració no només es formaran els treballadors com a professionals, sinó també com a persones integrades en la societat. Finalment, David Garrofé ha destacat que, tot i que fa més de 10 anys que el CPNL i la Cecot treballen per promoure l’ús del català en el sector empresarial, la signatura d’avui comporta una acció molt més transversal.

En aquesta primera fase del conveni es duran a terme cursos en superfícies d’alimentació. L’acció formativa serà a càrrec de personal docent del Consorci per a la Normalització Lingüística i els cursos que s’hi impartiran corresponen al nivell inicial. Les sessions, de dues hores de durada, s’ofereixen en l’horari laboral dels treballadors sempre que sigui possible, atesa la varietat d’horaris que caracteritza aquest sector (que ha de cobrir una àmplia jornada comercial, amb diferents torns i responsabilitats). En aquest sentit, el CPNL ha ofert una alta adaptabilitat del professorat als horaris dels treballadors, sovint de procedència estrangera.

El cursos estan pensats per ser impartits en les aules formatives de les empreses, per evitar el màxim de desplaçaments als treballadors, i es basen en un material elaborat pel CPNL expressament per al sector de les superfícies d’alimentació.


 


CNL de Terrassa i Rubí
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes