25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 8 de maig de 2013

El restaurant L’Absis i el Bar Campus guanyen el Premi Ganxet Llengua

Els clients de la Ganxet Pintxo han valorat que  s’hi utilitza el català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb la clientela.

El restaurant L’Absis i el Bar Campus guanyen el Premi Ganxet Llengua

Els guanyadors del premi Ganxet Llengua amb el president de la Cambra de Comerç, la presidenta del CNL, el vicepresident de la Cambra de Comerç i el representant de l'empresa Damm.

En aquesta edició de primavera de la ruta de tapes Ganxet Pintxo han resultat guanyadors, per votació popular, del Premi Ganxet Llengua el restaurant L’Absis i el Bar Campus.

Amb les seves votacions, els clients de la Ganxet Pintxo han valorat que en aquests dos establiments s’hi utilitza el català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client. L’objectiu del Premi Ganxet Llengua, que en l’anterior edició van guanyar el restaurant Arrels i el bar Bon-Mar, és fer veure a restauradors i usuaris que atendre el client en la seva llengua és també un indicador de la qualitat del servei.
Des de la primera edició de la Ganxet Pintxo, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL)  ha col·laborat en l’organització per garantir l’ús del català, sens perjudici de poder emprar-hi també altres llengües, en els establiments participants, que compten amb els serveis gratuïts d’informació i assessorament del CNL.
Arran de la Ganxet Pintxo, la xarxa de bars i restaurants col·laboradors en el Voluntariat per la llengua a la ciutat de Reus ha augmentat. Ara mateix, hi ha 30 establiments del sector que garanteixen que les persones que hi vagin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat, però ja s’estan formalitzant nous acords amb alguns participants en aquesta edició de la Ganxet Pintxo per formar part de la xarxa.

CNL Àrea de Reus

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes