25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 7 d'abril de 2005

El curs de català per a imams del Consell Islàmic s'ha acabat avui, amb el lliurament de certificats

Després d'aquest curs, impartit a Barcelona, n'ha començat un a Palamós
El curs de català per a imams del Consell Islàmic s'ha acabat avui, amb el lliurament de certificats

Un moment del lliurament de certificats

Els imams del Consell Islàmic i Cultural de Catalunya que han seguit el curs de llengua catalana que s'ha fet a Barcelona han rebut aquest matí el certificat a la seu del Consell. El curs, impartit pel professor Raimon Roure, s'ha adaptat a la realitat del col·lectiu, i ha treballat alguns fragments de la versió catalana de l'Alcorà. Aquest final de curs per a imams de la demarcació de Barcelona coincideix amb l'inici, ahir, d'un altre curs a Palamós per a imams de l'Empordà, que durarà fins al juny.

En el marc dels cursos per a imams, que s'organitzen de forma ininterrompuda des de l'octubre de 2002, es realitzen activitats per tal de conèixer la realitat social i cultural catalana. Així, els alumnes que els segueixen han visitat el Parlament de Catalunya, el monestir de Montserrat i el Museu del Barça, entre altres activitats.

A la sessió de cloenda d'aquest matí, hi ha intervingut el secretari de Política Lingüística de la Generalitat i president del Consorci per a la Normalització Lingüística, Miquel Pueyo, la directora d'Afers Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll, i el president del Consell Islàmic, Lahcen Saoou Haysoun. En les intervencions, s'ha reconegut l'esforç dels imams per aprendre el català i s'ha animat tots els musulmans a seguir-ne l'exemple.

En l'acte, que ha tingut lloc aquest dijous 7 d'abril a la seu del Consell Islàmic i Cultural de Catalunya, a Barcelona, també s'ha destacat la importància de posar en pràctica l'aprenentatge fet a l'aula, i de perdre la por a parlar en català, dins del mateix esperit de la campanya Dóna corda al català. Igualment, s'ha demanat als imams el seu ajut per tal d'incorporar els membres de la comunitat islàmica a l'aprenentatge de la llengua catalana.

Anteriorment, l'abril de l'any passat, en la signatura d'un conveni per renovar la col·laboració entre la Generalitat i el Consell Islàmic, aquest es va comprometre a normalitzar la presència del català en les seves publicacions i activitats.

 


CPNL

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes