25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 23 d'abril de 2013

Acte inaugural de la X Setmana per la Llengua a Sant Feliu de Llobregat

El dimecres 17 d’abril el Servei Local de Català, juntament amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i d’altres institucions i entitats, va col·laborar en l’acte d’inauguració de la X Setmana per la llengua.
Acte inaugural de la X Setmana per la Llengua a Sant Feliu de Llobregat
L’acte va anar a càrrec de Jordi Esteban, pedagog i exprofessor del CPNL, que ens va fer un tast de l’ingent obra de Joan Coromines amb la xerrada “La nostra llengua és la nostra història. Coneguem la història dels nostres mots”.
La Sala dels Àustria del Palau Falguera es va omplir d’alumnes dels cursos de català, de voluntaris i voluntàries i de ciutadans de Sant Feliu que van poder gaudir de les explicacions de Jordi Esteban. Ens va transmetre que hem de fer servir la nostra llengua (sigui quina sigui) perquè forma part de la nostra història, de la riquesa cultural de tots els pobles i de la història de la humanitat que al llarg dels segles s’ha anat forjant.
També ens va posar un seguit d’exemples d’històries de paraules entre les quals destaquem les de la llengua catalana “capicua” i “esquirol” que el català ha exportat a altres llengües; l’origen d’expressions com “fer campana”, “tocar el dos” i l’origen del mot Llobregat.

CNL Roses

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes