25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 20 d'abril de 2013

Les Franqueses acull la VII Trobada d'alumnes de català i parelles lingüístiques del Vallès Oriental

Els participants van anar caminant de Marata a Corró d’Amunt

Dissabte, dia 20 d'abril, el municipi de les Franqueses va acollir la Trobada dels alumnes dels cursos de català i de les parelles lingüístiques, que des de fa set anys organitza el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, cada any en una població diferent de la comarca.

Les Franqueses acull la VII Trobada d'alumnes de català i parelles lingüístiques del Vallès Oriental

Cantant l'havanera "El meu avi"

Els 275 participants en aquesta trobada es van desplaçar amb cinc autocars des de diverses poblacions de la comarca fins a Marata, on els van donar la benvinguda el president del Centre Cultural de Marata, Josep Lloreda; el president del Consell Comarcal, José Orive, la directora del Centre de Normalització Lingüística, Anna M. Jansana, i l'alcalde accidental de les Franqueses, Esteve Ribalta. Tot seguit van esmorzar acompanyats de la música de l'Espolsada, van poder veure una història breu del Centre Cultural de Marata en fotografies i van poder visitar l’església de Santa Coloma, guiats per mossèn Josep Cardús.

A les onze van començar la caminada cap a Corró d'Amunt, vorejant el bosc i camps de conreu, una passejada que el moment de l'any i el dia radiant van convertir en tot un plaer.

Arribant a Corró d'Amunt, al pati del Consell de Poble, algunes parades els van permetre comprar productes locals i de proximitat i veure una exposició d'eines antigues del camp, acompanyats de la música del grup Xò Fred no Val Rè. També van poder visitar l'església parroquial de Sant Mamet, altre cop sota el guiatge de mossèn Josep Cardús.

Abans de dinar, l'Àrea de Pagesia de l'Ajuntament de les Franqueses, amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Sant Mamet de Corró d'Amunt, els va oferir un tast de mongetes del ganxet sortint de l'olla. A continuació, la pista esportiva coberta de Corró d'Amunt es va convertir en un gran menjador per al dinar de germanor d'alumnes, voluntaris, acompanyants, professors i representants municipals.

Després de les postres, altre cop al Consell de Poble, la Coral de Corró d'Amunt i el Cor Femení de Granollers van oferir un repertori amb cançons tradicionals, havaneres i d'autor. L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, que arribava de viatge, va voler saludar els participants i compartir-hi aquesta darrera part de la trobada, que es va cloure amb l'havanera "El meu avi" cantada conjuntament pels dos cors i tots els assistents.


CNL del Vallès Oriental
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes