25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 9 d'abril de 2013

Presentació del tríptic sobre el lèxic del món geganter, a Montmeló

Els assistents contestaven les preguntes sobre el lèxic dels gegants per participar en el sorteig.

Dins de les IV Jornades Geganteres, en un ambient festiu i familiar, diumenge 7, a la plaça de la Quintana, va tenir lloc la presentació del tríptic “Gegants del Vallès Oriental. Una colla de mots de festa i majestat”.

Presentació del tríptic sobre el lèxic del món geganter, a Montmeló

Amb motiu de la presentació, els assistents podien respondre cinc preguntes i participar en el sorteig de dues entrades dels “Slips”, el grup de música montmeloní que actuarà el proper 13 d’abril a la Sala Polivalent de la Torreta.  La Marta Fanés va ser-ne la guanyadora.

El Voluntariat per la llengua també va ser-hi present, ja que voluntaris i aprenents van col·laborar a difondre el programa i a repartir els tríptics i les butlletes per participar en el sorteig.
En aquesta ocasió, a més dels gegants i gegantons, la plaça va acollir la colla dels Diables de Montmeló que hi va assistir acompanyada d’en Vibrot i també, el gegantó “Pauet” de l’escola Pau Casals. Tots ells, acompanyats per en Malús i la Montserrat, els gegants de Montmeló, van ballar al so de la música que tocava la cobla de ministrils amb gralles, bombos i tabals. D’aquesta manera la fal·lera gegantera es va escampar per tota la plaça.
Una vegada més, es va demostrar que els montmelonins i montmelonines que formen part d’aquestes colles són molt actius i compromesos i esdevenen un autèntic puntal a Montmeló per a la pervivència de les tradicions del nostre país.

Gemma Torrents
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes