25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 3 d'abril de 2013

El CNL del Prat torna a omplir de gom a gom el Teatre Modern

La Fàbrica de Contes estrena El castell d’iràs i no en tornaràs

El dia 3 d’abril va tenir lloc l'estrena de El castell d’iràs i no en tornaràs, l'obra de teatre que ha preparat el grup de voluntariat de dinamització lingüística La Fàbrica de Contes. Des de fa quinze anys, aquest grup que va crear el Centre de Normalització Lingüística (CNL) treballa conjuntament amb els departaments d'Educació i Cultura de l'Ajuntament del Prat, per fomentar l'ús del català a la ciutat.

El CNL del Prat torna a omplir de gom a gom el Teatre Modern

 Aquest any es va voler retre un homenatge a la colla de Diables del Prat amb motiu del 30è aniversari de la seva formació, per això el grup La Fàbrica de Contes va escollir una obra en què un dels protagonistes fos la figura del diable.

Aquesta activitat de teatre forma part de la guia d'Activitats i serveis educatius del departament d'Educació de l'Ajuntament, que recull tots els recursos i activitats que la institució ofereix a les escoles. Per aquest motiu, hi participen les escoles d'infantil i primària del Prat, que hi assisteixen amb gairebé tot el seu alumnat. En total es faran 13 representacions i veuran l'obra aproximadament unes 5.000 persones.

L’acte del dia de l’estrena es va obrir amb la participació del grup de percussió de la colla dels Diables del Prat i les actrius i els actors de La Fàbrica de Contes van comptar amb la presència de Lluís Tejedor, alcalde del Prat, i de diversos regidors de l'equip de govern i membres del Consell del CNL. També van assistir a l'acte Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística. El públic -amics, familiars, antics components del grup i alumnes i voluntaris del CNL- va omplir el teatre de gom a gom i va gaudir molt amb la representació.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes