25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 22 de març de 2013

Èxit d'assistència a l'acte central del Dia Mundial de la Poesia

La parella lingüística del CNL de Barcelona, Liana Peres i Miriam Peral, van llegir en portuguès i en català la poesia "Només la veu" de Zoraida Burgos.

Amb més d'un centenar d'activitats, el 21 de març es va commemorar el Dia Mundial de la Poesia, instituït l'any 1999 per la Unesco i impulsat a Catalunya per la Institució de les Lletres Catalanes. L'acte central, en el qual el CPNL va tenir un paper destacat, es va celebrar al Palau Robert amb més d'un centenar d'assistents.

Èxit d'assistència a l'acte central del Dia Mundial de la Poesia

Ester Franquesa, en un moment de la seva intervenció, amb Laura Borràs, Katy Trias i Zoraida Burgos.

Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), va destacar la tasca de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) com a impulsora de la celebració del Dia Mundial de la Poesia, en la difusió de la qual el CPNL col·labora activament des del 2010.

Enguany, el CPNL ha organitzat o col·laborat en 46 actes arreu del territori amb la participació de l'alumnat dels cursos de català i de les persones participants en el programa Voluntariat per la llengua. En aquest sentit, la parella lingüística Liana Peres i Miriam Peral del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona van llegir en portuguès i en català la poesia "Només la veu", creada per Zoraida Burgos per a aquesta ocasió.

Beatriz Ruíz, de la Fundació Catalana Síndrome de Down, també va llegir el poema de Zoraida Burgos, ja que el 21 de març també es celebrava el Dia Mundial de la Síndrome de Down.

Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes; Katy Trias, directora general de la Fundació Catalana Síndrome de Down; Dolors Reig, presidenta de la Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO; Zoraida Burgos, poetessa i narradora tortosina, i l'actriu Sílvia Bel van protagonitzar, juntament amb Ester Franquesa, els parlaments de l'acte, el qual va finalitzar amb una actuació musical a càrrec del grup de música de l'escola Virolai.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona i Voluntariat per la llengua
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes