25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 19 de març de 2013

Ester Franquesa: "El coneixement del català creix gràcies a l'interès dels nouvinguts per integrar-se"

La directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; el director del CNL de Barcelona, Jordi Manent, i el director del SOC, Joan Aregio, entreguen els certificats dels cursos de català organitzats pel CPNL i el SOC a Barcelona.

Ester Franquesa, presidenta del CPNL i directora general de Política Lingüística; Joan Aregio, director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), i Jordi Manent, director del CNL de Barcelona, van presidir l'acte de lliurament de certificats a alumnes dels cursos de català organitzats a Barcelona en el marc del programa Apren.cat impulsat pel SOC.

Ester Franquesa:

Foto de família del grup d'alumnes que van rebre els certificats de català, juntament amb Ester Franquesa, Jordi Manent i Joan Aregio.

"Les actuacions de política lingüística han permès que en els darrers anys el coneixement de la llengua catalana a Catalunya hagi passat del 55 al 86%", va afirmar la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. La presidenta del CPNL va afegir que aquest resultat ha estat possible gràcies a la voluntat de moltes persones "per aprendre i compartir la llengua amb l'objectiu d'integrar-se a la societat en la qual viuen".

En el mateix sentit, Jordi Manent, director del CNL de Barcelona, va encoratjar els alumnes asssistents a l'acte a continuar estudiant català "perquè dóna oportunitats per a la inserció laboral i per a la integració social".

Pel director del SOC, Joan Aregio, "la política lingüística és política de país", ja que per als catalans la llengua és un signe d'identitat imprescindible, a diferència del que succeeix en altres països. En aquest sentit, Aregio va afegir que "des del SOC s'intenta que la llengua sigui un factor d'integració".

Finalment, l'alumna Carol Silvana va explicar la seva experiència al curs de català de nivell bàsic 1 del SOC: "quan vaig començar a buscar feina em vaig sentit impotent, ja que sabia que era competent però no ho podia demostrar perquè no sabia català", va dir Silvana. "Per tant, crec que si vius a Catalunya és necessari i lògic que aprenguis català."

Acord de col·laboració entre el CPNL i el SOC per estendre l'ús del català

En els darrers mesos el CNL de Barcelona ha organitzat 13 cursos de català bàsic als quals s'han inscrit 215 persones. L’acord de col·laboració entre el CPNL i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per formar nouvinguts a l'atur amb pocs o nuls coneixements de català, ha permès impartir aquests 13 cursos a Barcelona. Es tracta de cursos intensius de 45 hores, que s'imparteixen de dilluns a divendres en  sessions de 3 hores diàries.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes