25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dissabte, 16 de març de 2013

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, a la Garriga amb motiu del recital pel Dia Mundial de la Poesia

Dissabte 16 de març, al vespre, la sala d’actes de Can Raspall va acollir un recital amb motiu del Dia Mundial de la Poesia i l’Any Espriu, que va comptar amb la presencia d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística.

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa, a la Garriga amb motiu del recital pel Dia Mundial de la Poesia

El recital el van dur a terme alumnes dels Cursos de Català per a Adults i aprenents del Voluntariat per la llengua de diverses procedències, que van llegir dos poemes cadascun: un en la seva llengua materna –portuguès, guaraní, basc, quítxua, castellà, persa, àrab i gallec- i un en català. Els poemes en català eren de Salvador Espriu, en commemoració del centenari del seu naixement, i també d’altres autors triats pels alumnes i treballats a l’aula, com Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí i Pol, i Maria Mercè Marçal.

Albert Benzekry, membre de la secció local d’Òmnium Cultural, regidor de Cultura, Patrimoni i Identitat de l’Ajuntament de la Garriga, i representant del Consell del CNL del Vallès Oriental a la Garriga, va presentar i conduir l’acte. Durant la seva intervenció, va explicar l’origen i el sentit de la celebració del Dia Mundial de la Poesia com una manera de potenciar el diàleg entre cultures, el coneixement del llenguatge, la creativitat i la reflexió.

Tot seguit, Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, va parlar de la llengua catalana com a eix essencial, vertebrador, comú de la societat i la cultura catalana. També va remarcar el valor d’actes com el del Dia Mundial de la Poesia on, a banda del valor literari, s’hi mostren una riquesa i diversitat de llengües maternes i orígens que alhora es cohesionen en el marc d’una llengua comuna, el català.

L’acte va comptar amb una notable assistència de públic malgrat que la pluja n’havia fet canviar la ubicació inicial de la placeta de Santa Isabel.

Ha estat la segona vegada que l’Oficina de Català de la Garriga del CPNL ha participat conjuntament amb la secció local d’Òmnium Cultural en l’organització d’aquest recital emmarcat en el Dia Mundial de la Poesia, que és el 21 de març. Anteriorment la secció local d’Òmnium Cultural ja havia organitzat aquest recital a la Garriga amb un altre format. Aquesta activitat fa cinc anys que es realitza al municipi.


CNL del Vallès Oriental
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes