25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 12 de juliol de 2007

Una visita al fons del dibuixant Antoni Batllori tanca l’edició d’aquest curs del programa Voluntaris per la llengua a Teià

Els voluntaris i aprenents van fer mostrar-se molts satisfets de la seva experiència

Les dotze persones que han participat aquest curs en el programa de Voluntariat per la llengua a Teià van visitar ahir el Fons del dibuixant Antoni Batllori Jofré, que es troba al Casal de la gent gran de Teià.
Una visita al fons del dibuixant Antoni Batllori tanca l’edició d’aquest curs del programa Voluntaris per la llengua a Teià

L'alcalde explica en què consisteix el llegat Batllori

L’alcalde, Andreu Bosch, va fer una explicació dels fons que gestiona el fill del dibuixant, el també dibuixant i caricaturista de La Vanguardia, Toni Batllori, i que està cedit al municipi de Teià. Els aprenents i voluntaris van poder visitar una part del fons, el que està exposat en una de les sales del Casal de la gent gran, en què s’ha reproduït el despatx que tenia a Barcelona el dibuixant del còmic En Patufet. A la mateixa sala hi ha dibuixos de Junceda, un altre gran dibuixant de la mateixa època.
L’alcalde va explicar que el fons té, en la part d’arxiu, més de 1.500 documents i dibuixos d’aquest artista, que passava llargues temporades a la seva casa de Teià.
L’Ajuntament va voler obsequiar els voluntaris i aprenents amb un llibre coeditat pels ajuntaments de Teià i el Masnou: Los aucells de Teià i el Masnou, de Jacint Barrera, i que es considera el primer text sobre ornitologia escrit en català.
Les sis parelles lingüístiques d’aquesta temporada a Teià van acabar fent un berenar en el pati d’aquest casal, on se’ls va fer lliurament d’un diploma que acredita la seva participació en el programa i on van compartir experiències i satisfaccions.
 


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes